Danisco-kurs ligger fast på DuPonts tilbud

Allerede efter få minutters handel er kursen på Danisco steget over købstilbuddet fra DuPont.

Danisco har hovedkontor ved Langebro i De Danske Sukkerfabrikkers gamle fabrik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Åndahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Daniscos aktiekurs steg som ventet voldsomt fra fredagens kurs 530, efter at amerikanske DuPont har tilbudt at købe hele selskabet for 665 kroner pr. aktie.

I den første lille times handel på Københavns Fondsbørs lå kursen stabilt tre-fire kroner over de 665 kroner, som DuPonts tilbud lyder på, men den er siden faldet tilbage til en kurs, der ligger lige omkring de 665 kroner pr. aktie, som DuPont har tilbudt at betale.

Også kurserne på Novozymes og Chr. Hansen, der delvist konkurrerer med Dansico, er steget i løbet af formiddagens børshandel.

Kursniveauet på Danisco indikerer, at markedet ikke længere venter andre bud end DuPonts, og det svarer til analytikernes forventninger. Således skriver Jyske Banks analytiker på aktien, Jens Houe Thomsen, i en analyse, ifølge Euroinvestor, at"det er vanskeligt at se andre industrielle købere, som vil kunne retfærdiggøre en højere pris for Danisco", eftersom DuPont og Danisco er mangeårige samarbejdspartnere. Og et bud fra en kapitalfond er heller ikke sandsynligt; "det vil være risikabelt at gå ind i en budkrig med en af Daniscos vigtigste strategiske samarbejdspartnere," mener Jens Houe Thomsen.