Danisco-konkurrent venter markant fald i årsresultat

Europas største sukkerproducent, tyske Südzucker, er blevet hårdt ramt af EU's sukkerreform.

Overskuddet i første kvartal af Südzuckers regnskabsår er faldet med hele 90 pct. til 5 mio. euro (37,3 mio. kr.), hvilket især skyldes betalinger til EU for omstrukturering af sukkermarkedet.

Analytiker Stig Nymann fra investeringsbanken Gudme Raaschou hæfter sig ved, at det Südzucker havde ventet, at reformen ville ramme hårdt.

- De får nogle tæsk på indtjeningen, men det gør Danisco også. Selve resultatet ser ret lavt ud, men de fastholder forventningerne til hele året, og det virker ikke som om, de er blevet overraskede over noget. De skriver dog, at der kunne komme yderligere tiltag fra EU og stramme tommelskruerne på sukkerproducenterne yderligere, siger Stig Nymann til RB-Børsen.

Han venter dog ikke, at det dårlige resultat vil få den store indflydelse på aktiekursen i Danisco.

- Generelt har Danisco ikke være voldsomt påvirket af Südzuckers resultater. Men det er svært at sige, da likviditeten er meget lav her i sommerferien, og der ikke skal meget til at rykke en aktie. Omvendt er der heller ikke meget positivt i regnskab, og derfor er det nok de færreste, der vil købe på baggrund af det, konstaterer Stig Nymann.

Südzucker venter, at overskuddet i hele regnskabsåret falder til mellem 120 og 160 mio. euro fra et overskud på 419 mio. euro sidste år.

(RB-Børsen)