Danisco-direktører deler kæmpegevinst på salg

Daniscos to topchefer bliver forgyldt med salget af virksomheden. De får hver omkring 50 mio. kr. udbetalt på salget af Danisco til DuPont.(Opdateret kl. 14.03.)

Søren Bjerre-Nielsen, CFO, Danisco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Soren Svendsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


De to topchefer i Danisco smiler i dag op over begge ører. Koncernchef Tom Knutzen og koncernfinansdirektør, Søren Bjerre Nielsen, bliver forgyldt på salget af Danisco til den amerikanske kemigigant DuPont.

Tom Knutzen og Søren Bjerre Nielsen skal således dele omkring 100 mio. kr., dvs. hver får en gevinst på omkring 50 mio. kr.på salget af virksomheden.

"I runde tal for vi 50 mio. kr. hver., men Tom Knutzen får lidt mere end mig," siger Søren Bjerre Nielsen til Business.dk.

Han var tydeligt var den, der under pressemødet i dag i hovedsædet på Langebrogade i København smilede mest veltilfreds.

Umiddelbart skulle man tro, at Tom Knutzen ville få en væsentligt større gevinst end Søren Bjerre Nielsen. Men da koncernøkonomidirektøren har været ansat i koncernen omkring otte år mere end Tom Knutzen har han flere optioner.

Mens Tom Knutzen har været an sat som koncernchef i Danisco siden 2006, har Søren Bjerre-Nielsen siddet på sin post siden 1998.

Af det seneste regnskab fremgår det således, at de to tilsammen har ret til at købe 391.000 Danisco-aktier til gennemsnitlig kurs på 410.  Dermed er der en gevinst på 100 mio. kr. at høste, hvis de to direktører udnytter deres optioner nu.

Dupont skriver i sit købstilbud på Danisco, at de i forbindelse med købet vil indfri og opfylde alle udestående aktieoptioner.

Der er også store tilsvarende gevinster at hente for den øvrige ledelse og en række andre nøglemedarbejdere. Samlet kan alle disse se frem til at få gevinster fra aktieoptioner på voldsomme 314 millioner kroner..Optionsprogrammet dækker 300 i Danisco, hvor de syv medlemmer af ledelsen, inklusiv de to i direktionen får mest.

Bestyrelsesformanden Jørgen Tandrup ejer 2.405 Danisco-aktier og vil således tjene tæt ved 320.000 kroner med dagens kurshop.