Danica White tilbageholdt i Belgien

Et halvt år efter at Danica White var på alle danskeres læber, efter at coasteren blev kapret af somaliske pirater, er coasteren igen blevet tilbageholdt. Denne gang dog ikke af pirater.

Det er de belgiske myndigheder, der mener, at coasteren er fuld af fejl og mangler. Det skriver maritimedanmark.dk.

De belgiske søfartsmyndigheder slog til mod Danica White 29. februar i Antwerpen. Skibet havde efter de belgiske myndigheders opfattelse så mange fejl og mangler, at det var uforsvarligt at lade det sejle videre. Ifølge Fyens Stiftstidende kunne de belgiske søfartsmyndigheder konstatere, at magnetkompasset ikke fungerer, søkortene er ikke opdateret, branddetektorer i maskinrummet virker ikke, et mindre brandspjæld mangler, nødlysbatterierne er flade, og redningsflåden ikke efterset til tiden.

”Men vi føler os ikke sikre på, at de påståede problemer med branddetektor og redningsflåde holder stik”, siger overskibsingeniør Arne Ulstrup fra Søfartsstyrelsen til avisen.

Torsdag fløj to af Søfartsstyrelsens kontrollanter til Antwerpen i Belgien for at gennemgå Danica White med lup, og indtil manglerne er udbedret og slutresultatet godkendt, får coasteren ikke lov til at forlade havnen.

Rederiet Erria, der er sikkerhedsansvarlig for skibet, oplyser at der arbejdes intenst på at få fejlene udbedret.

I løbet af de to første måneder af i år er syv danske skibe blevet tilbageholdt i udenlandske havne. Dermed er der allerede på nuværende tidspunkt tilbageholdt dobbelt så mange skibe i år, som hele sidste år, hvor kun tre skibe blev tilbageholdt.

Kilde: Maritime Denmark