Danica står alene med hævede priser

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Danicas administrerende direktør, Per Klitgård, tror på vækst i pensionsselskabet, selv om konkurrenterne ikke vil følge Danicas beslutning om at hæve priserne på kundernes syge- og ulykkesforsikringer for at skabe bedre balance mellem selskabets udgifter og indtægter.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge Børsen har der i flere år været en priskrig på området med syge- og ulykkesforsikringer til firmapensionsordninger, hvilket kan ses i pensionsselskabernes regnskaber, der flere steder viser store millionunderskud.

Dette vil Danica ændre og har derfor valgt at hæve priserne med op til 66 pct. på forsikringerne til sine kunder. Ifølge Per Klitgård forstår kunderne beslutningen om prisstigninger.

»Langt den overvejende andel af vores kunder forstår godt, at der skal være balance i tingene. Vi går efter kvalitet i vores produkter, og det vil vi blive ved med at gøre. Vi mener ikke, at vi skal prøve at tænke i, hvordan vi kan reducere vores skadesudgifter, for de er et udtryk for, at vi dækker et reelt behov, som kunderne har,« siger Per Klitgård til Børsen.

Per Klitgård vurderer yderligere, at at andre pensionsselskaber vil følge trop. Men ifølge Børsen, har flere af Danicas største konkurrenter, herunder PFA og Nordea Liv & Pension, efter eget udsagn ikke tænkt sig at hæve priserne på området.

/ritzau/FINANS