Danica sender ny direktør i eksil i Norge

Tidligere PFA-direktør skifter til konkurrenten Danica Pension, men en konkurrenceklausul betyder, at Danica i første omgang ansætter direktøren i et norsk datterselskab i et år.

Danica Pension bekræfter således mandag, at selskabet har ansat Lars Ellehave-Andersen - der for nylig sagde sit job op i PFA - og at han pr. 1. september i år tiltræder som midlertidig chef for datterselskabet Danica Pensjon i Norge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jakob Dall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PFA's forhenværende koncerndirektør Lars Ellehave-Andersen må et smut forbi Norge i 12 måneder, inden han for alvor kan sætte sig til rette hos konkurrenten Danica Pension.

Danica Pension bekræfter således mandag, at selskabet har ansat Lars Ellehave-Andersen - der for nylig sagde sit job op i PFA - og at han pr. 1. september i år tiltræder som midlertidig chef for datterselskabet Danica Pensjon i Norge.

Efterfølgende vil han pr. 1. august 2016 tiltræde som ny kommerciel direktør (CCO) og medlem af direktionen i Danica-koncernen.

Manøvren med at sende Lars Ellehave-Andersen til Norge skyldes, at han fra PFA er pålagt en konkurrenceklausul, der betyder, at han inden det første år efter sit stop i PFA ikke må tage ansættelse hos en af de danske konkurrenter.

Danica-direktør Per Klitgård glæder sig over ansættelsen.

”Jeg er meget tilfreds med, at Lars Ellehave-Andersen har valgt at blive en del af Danica Pension. Lars har leveret solide resultater i sin karriere. Han kommer med et indgående kendskab til virksomheder på alle niveauer og til arbejdsmarkedets parter, og han kan dermed bidrage yderligere til at styrke Danica Pensions kunderelationer. Lars er ambitiøs og målrettet, og det passer godt til Danica Pension. Jeg er overbevist om, at han er den rette til at sikre, at Danica Pension i de kommende år udnytter vores tættere samarbejde med Danske Bank og vores stadig større kundefokus til at styrke vores markedsposition,” siger adm. direktør Per Klitgård i en meddelelse.

Lars Ellehave-Andersen havde i PFA ansvaret for kunder og salg, og den erfaring ser han frem til at bruge i Danica Pension.

”Jeg glæder mig til at blive en del af Danica Pension og Danske Bank-koncernen. Herunder ser jeg frem til at bidrage til at styrke relationerne til eksisterende og nye kunder. Jeg ser et betydeligt vækstpotentiale både igennem samarbejdet med Danske Bank, mæglersamarbejdet og de nye digitale løsninger og koncepter som Danica Pension tilbyder sine kunder. Samtidig ser jeg også frem til at blive en del af en koncern, der har et internationalt fokus med de mange muligheder, som det rummer,” fortæller Lars Ellehave-Andersen.

Der har igennem en periode været spekulationer om, at Lars Ellehave-Andersen var på vej ud af PFA, og i forrige uge bekræftede PFA topchef Allan Polack, at Lars Ellehave-Andersen havde opsagt sin stilling i PFA.

»Jeg har siden forsommeren haft en dialog med Lars Ellehave-Andersen om hans fremtidige rolle i PFA. Det er sket samtidig med, at vi er i gang med at tilpasse strategien, governance og værdigrundlaget til fremtiden. Lars Ellehave-Andersen har meddelt, at han er nået til den konklusion, at han ikke ønsker at være en del af det fremtidige PFA. Det er beklageligt, men det tager jeg selvfølgelig til efterretning,« udtalte koncernchef Allan Polack i en pressemeddelelse.

I forbindelse med ansættelsen af Lars Ellehave-Andersen udtræder Jesper Winkelmann af direktionen i Danica Pension pr. 31. juli 2016 og stopper endeligt i Danica Pension den 31. december 2016, oplyser Danica Pension.

Dermed er han med til at sikre en smidig overgang, siger Danica-direktør Per Klitgård.

”Jesper Winkelmann har gennem 19 år ydet en stor og dedikeret indsats for Danica Pension og bidraget til de gode resultater og kunderelationer, der sammen med Danica Pensions nye tiltag har skabt platformen for den fremtidige vækst. I de seneste år har Jesper samtidig leveret et stort arbejde i opbygningen af vores nye salgsorganisation. Jeg takker ham mange gange for samarbejdet og jeg er glad for, at Jesper fortsætter med udgangen af næste år og gennemfører det generationsskifte, som han selv har sat i gang,” siger Per Klitgård.

Udover ansættelsen af Lars Ellehave-Andersen har Danica Pension mandag ansat Mette Krath som ny chef for storkundeafdelingen i Danica Pension. Mette Krath kommer fra en stilling som salgschef for SAS i Danmark og tiltræder i Danica Pension senest den 1. november 2015.

TV: Danica headhunter Lars Ellehave-Andersen