Danica på rov hos ærkerival

Pensionsselskabet Danica har kapret to af de bærende kræfter i hovedfjendens lejr. Det er aktiechef Jesper Langmack og obligationschef Poul Kobberup, der nu vender PFA ryggen og hopper over på den anden side.

Foto: Thomas Lekfeldt. Danica finansdirektør Jacob Aarup-Andersen
Læs mere
Fold sammen

Investeringsduoen Langmack og Kobberup har tilsammen udgjort direktionen i PFA Asset Management og tildeles af mange æren for, at PFA har sikret sig en plads i toppen af pensionsbranchen målt i afkast. Derfor er det lidt af et scoop for Danica.


Finansdirektør Jacob Aarup-Andersen lægger da heller ikke skjul på, at de to stærke investeringsfolk skal være med til at hjælpe Danica tilbage på toppen.

"Vi ønsker at skabe en stærk investeringsafdeling, der sikrer, at vores kunder får et langsigtet afkast i toppen af markedet. Derfor er det også vigtigt, at vi har de rigtige kompetencer ombord. Det får vi med ansættelsen af Jesper Langmack og Poul Kobberup, der over en årrække har bevist, at de hører til blandt de dygtigste på deres felt," lyder det fra Jacob Aarup-Andersen i en skriftlig kommentar til Berlingske Business.


»Sammen med vores nye CIO, Anders Svennesen, har vi det rigtige hold til at drive Danica videre på investeringsområdet. Vi er igang med en utroligt spændende rejse, og det er fantastisk, at Poul og Jesper vil være en del af den,« udtaler Jacob Aarup-Andersen.

I PFA er man allerede klar med en løsning. Det bliver koncerndirektør Anders Damgaard, der midlertidigt træder ind i den daglige ledelse af PFA Asset Management sammen med Henrik Henriksen og Christian Lindstrøm Lage, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
PFA’s Group CEO Allan Polack forklarer, at PFA dermed er godt rustet til at håndtere det nuværende investeringsmiljø, som er præget af historisk lave renter og en verdensøkonomi med lavvækst.


”Anders Damgaard kom til PFA i december sidste år fra Danske Bank, hvor han gennem årevis har demonstreret stor indsigt og kompetence, når det kommer til investering og risikostyring. PFA har leveret flotte resultater de seneste år. Disse resultater er skabt i kraft af et rigtigt godt teamwork i PFA Asset Management. Med Anders Damgaard for bordenden er jeg helt sikker på, at vi fortsat kan levere resultater, som sikrer, at PFA’s kunder får afkast af deres pensionsopsparinger, som kan måle sig med de bedste i markedet,” siger Allan Polack.