Danica køber SEB Pension for 6,5 milliarder kroner og indhenter PFA

Landets næststørste pensionsselskab Danske Bank-ejede Danica Pension køber konkurrenten SEB Pension og kommer med købet op på samme markedsandel som konkurrenten PFA.

Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SEB har i dag solgt SEB Pension til Danmarks næststørste pensionsselskab Danica Pension. Salget indbringer SEB 6,5 mia. kr. i alt. De fem mia. kr. kommer direkte fra salget, mens de resterende 1,5 mia. kr. kommer fra ekstraordinær udbytte-udbetaling forud for Danica Pensions overtagelse af SEB Pension, oplyser SEB i en pressemeddelelse.

Med købet bliver Danica Pension cirka 200.000 nye pensionskunder større, og Danica oplyser selv, at udvidelsen skal gøre Danica Pension »endnu mere konkurrencedygtig og give udviklingskraft, som betyder bedre muligheder for at skabe nye og relevante pensions- og forsikringsløsninger for de cirka 800.000 kunder,« som Danica formulerer det i sin pressemeddelelse.

»Handlen giver os større udviklingskraft, så vi nu og i fremtiden kan levere de rette løsninger til vores kunder på pensions- og forsikringsområdet,« skriver Per Klitgård, administrerende direktør i Danica Pension.

Købet skal dog først godkendes af de relevante myndigheder, og en endelig afklaring forventes i løbet af første halvår af 2018.

Landechef for SEB i Danmark og medlem af bankens direktion i Sverige, Peter Høltermand, forklarer, at der har været købsinteresse for SEB Pension gennem længere tid, og at salget sker efter lange og grundige overvejelser hos SEB’s ledelse.

Det største pensionsselskab i Danmark er ifølge de seneste tal fra brancheforeningen Forsikring & Pension PFA Pension med en markedsandel på 18,8 pct. Danica Pension er næststørst med en andel på 13,4 pct., og Nordea Liv A/S  det tredjestørste med 9,8 pct.

Danica oplyser selv, at præmieindbetalingerne i Danmark vil komme til at udgøre 30,8 mia. kr., og at Danica Pension efter handlen vil have en markedsandel på 19,2 pct. i 2016-tal, hvilket vil gøre selskabet til Danmarks største.

Ifølge opgørelsen fra brancheforningen er SEB med 5,4 pct. af markedet det sjettestørste pensionsselskab. Med forbehold for udviklingen siden tallene blev gjort op når det forstørrede Danica ifølge brancheforeningens tal op på præcis samme markedsandel som hovedkonkurrenten PFA, 18,8 pct. Målt i bruttopræmier ligger PFA med 29.727 millioner kroner stadig et mulehår foran Danica og SEBs kombinerede 29.698 millioner kroner.