Danica køber Postterminalen i giganthandel

Danica Ejendomme køber postterminalen midt i København for 925 mio. kr. Området skal udvikles for milliarder i de kommende år.

Post Nord sælger Københavns Postterminal. Bygningen og området skal omdannes over de næste 10-15 år. Fremover vil der ikke længere blive distribueret post fra Københavns Postterminal, som ligger lige ved siden af Københavns Hovedbanegård.. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Pensionskæmpen Danica sikrer sig nu råderet over en ekstremt central ejendom og grund lige midt i København, erfarer Berlingske fra en kilde med tæt kendskab til den store handel.

Danica køber Københavns Postterminal for 925 millioner kroner. Sælger er Post Nord, som stærkt presset af den stadigt faldende brevmængde, er begyndt at sælge ud af arvesølvet. Kort før jul solgte Post Nord også ud, da PFA købte bygningen, der huser Købmagergade Postkontor i København.

Det 925 millioner dyre salg af postterminalen er årets hidtil næststørste ejendomsinvestering herhjemme.

Danica skal nu udvikle grunden i et enormt byggeprojekt på samlet 125.000 kvadratmeter. Prisen på hele projektet ventes i alt at løbe op i fem milliarder kroner, erfarer Berlingske.

Ifølge Berlingskes oplysninger er planen, at en del af postterminalen skal rives ned, og at der skal opføres nye bygninger, der både kan huse kontorer, boliger samt flere hoteller. Dertil kommer formentlig, at der i stueetagen skal gøres plads til både detailhandel, restauranter og caféer.

Ifølge TV2 er investeringskæmpen Blackrock ligeledes med i projektet sammen med Danica, men det er det danske pensionsselskab, der er største investor.