Danica investerer milliard i virksomheder

Danske Banks pensionsselskab, Danica, skyder en milliard kroner i en ny fond, der skal investere i mellemstore virksomheder. Det er der stort behov for, siger DI.

Danica Pension vil investere en milliard kroner i mellemstore virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionsselskabet Danica ser en spirende vækst i dansk erhvervsliv og dermed samtidig en god mulighed for at få et godt afkast til sine kunder. Derfor har Danica stiftet en ny fond, der til at starte med skal investere en milliard kroner i mellemstore danske virksomheder. Det skriver Børsen.

Fonden, der har fået navnen GRO Capital, retter investeringerne mod virksomheder med en omsætning på 150 mio. kr. eller mere. Investeringerne skal sikre, at virksomhederne er økonomisk stærke nok til at kunne vokse, eksempelvis ved at købe konkurrenter, erobre nye markeder eller på anden vis investere i vækst.

Danicas plan er at lade ejerne i de virksomheder, som fonden vil investere i, beholde aktiemajoriteten og dermed magten i selskabet. Efter tre til fem år vil fonden trække pengene ud igen - gerne med et pænt afkast.

»Vi føler, at det her er en silver bullet (en simpel løsning på et svært problem, red.). Vi kan være med til at løsne op for den spirende vækst, som vi kan se i dansk erhvervsliv, og samtidig kan vi skabe et godt afkast til vores kunder,« siger Jacob Aarup-Andersen, finansdirektør i Danica, til dagbladet Børsen.

Ifølge erhvervsorganisationen DI er der stærkt behov for denne form for finansiering hos erhvervslivet.

»Der er bestemt et behov for mere finansiering i de mellemstore virksomheder. Denne gruppe har brug for kapital til at gennemføre globale satsninger, produktudvikling og større investeringer. Så derfor er det vigtigt, at de får en indsprøjtning i form af egenkapital. Det vil gøre det nemmere at åbne dørene i bankerne,« siger Sidsel Dyrholm Holst, chef for MMV og Entrepreneurship i DI, til dagbladet Børsen.