Danfoss vokser mens indtjening står i stampe

Salget i den sønderjyske industrikoncern Danfoss voksede markant i første halvår primært på grund af opkøb, og selskabet opjusterer forventningerne til resten af året. Til gengæld står indtjeningen i stampe.

Foto: Keld Navntoft. ARKIVFOTO 2011 af Danfoss' administrerende direktør Niels B. Christiansen.
Læs mere
Fold sammen

Danfoss mærker konsekvenserne af milliardopkøbet af Vacon, en finske producent af elektronisk styring til motorer, både på den positive og den negative måde.

Den sønderjyske industrikoncerns omsætning voksede således 14 pct. målt i danske kr. til godt 19 mia. kr. Det svare til seks pct. vækst målt i lokal valuta. Omsætningsfremgangen tilskrives især opkøbet af Vacon.

»2015 har indtil nu budt på meget forskellige betingelser på tværs af markeder og regioner. Men generelt er det lykkedes os at navigere fornuftigt i et globalt miljø, der fortsat er karakteriseret af lav vækst,« siger Niels B. Christiansen, topchef i Danfoss.

På baggrund af halvårsregnskabet opjusterer han forventningerne til væksten resten af året.

»Alt i alt har det været et godt første halvår for os. Vi fortsætter med at levere stærke resultater, og i kraft af et skarpt fokus på vækstmuligheder har vi opvejet den afmatning, vi ser på nogle af vores markeder. I forlængelse heraf opjusterer vi forventningerne til årets samlede omsætning, som vi nu forventer vil vokse mellem 9 og 14 procent,« siger Niels B. Christiansen.

Hidtil har Danfoss forventet en salgsvækst på fem ti ti pct.

På den anden side koster integrationen af Vacon i den nye division Danfoss Drives på bundlinjen.Resultatet af primær drift (EBIT) landede derfor på to mia. kr. Det er storst set uændret i forhold til første halvår 2014.

Det frie cashflow til opkøb er tilgengæld forbedre med fire pct. til 686 mio. kr. sammenlignet med samme periode året før.