Danfoss: Vi spilder energi for milliarder

Danmark fyrer hvert år op mod 25 procent af sin energiforsyning ud i den blå luft. Årsagen er, at vi ikke er gode nok til at skrue og trykke rigtigt på de mange knapper, som sidder i vores varmestyringsanlæg - i virksomheder, boligforeninger, parcelhuse og institutioner.

Men Danmark kunne ifølge en vurdering fra Danfoss opfylde sine CO2-mål alene ved at blive bedre til at styre varmeforbruget rigtigt, skriver JydskeVestkysten.

- Der er en politisk tendens til at fokusere meget på nye energiformer som brint og bioethanol. Men hvis enhver dansker blev lidt bedre venner med sit varmeanlæg, kunne det alene give en energibesparelse, som ville opfylde regeringens CO2-mål, siger Ole Daugbjerg, kommunikationschef i Danfoss.

Tal fra Danfoss viser, at Danmark kunne spare over to milliarder kroner på varmeregningen hvert år - eller små 25 procent - hvis boligforeninger, virksomheder og offentlige institutioner fik indstillet deres eksisterende varmestyring korrekt - ofte uden at investere i nyt udstyr.

Kilde: JydskeVestkysten