Danfoss-topchef køber stort ind i Kentucky

Den sønderjyske koncern har med endnu et amerikansk opkøb brugt i omegnen af 2 mia. kr. den seneste uge.

Kun en uge efter, at Danfoss opslugte Kolding-virksomheden Sondex i en milliardhandel, er topchef Niels B. Christiansen på banen med endnu et opsigtvækkende opkøb. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun en uge efter, at Danfoss opslugte Kolding-virksomheden Sondex i en milliardhandel, er topchef Niels B. Christiansen på banen med endnu et opsigtvækkende opkøb.

Det skriver Finans.

»White Drive Products står meget stærkt i USA og Kina, mens vi er førende i Europa. Så med opkøbet bliver vi simpelthen markedsleder i de tre regioner i verden, hvor det er vigtigt at være,« siger Niels B. Christiansen til Finans om opkøbet af den amerikanske hydraulikvirksomhed White Drive Products.

Sædvanen tro skilter Danfoss ikke med købsprisen, men den sønderjyske koncernchef erkender, at han med det amerikanske opkøb har brugt i omegnen af 2 mia. kr. den seneste uge.

Dermed tegner der sig et billede af, at Niels B. Christiansen har betalt knap 1 mia. kr. for den familieejede virksomhed med hovedkvarter i delstaten Kentucky. Foruden en styrket global markedsposition for hydrauliske løsninger til arbejdsredskaber får Danfoss også 700 ansatte og en årlig omsætning på knap 700 mio. kr. med i købet.

Trods to opkøb på under en uge til op mod 2 mia. kr. lægger den 50-årige topchef ikke skjul på, at han har mod på mere og henviser til, at den danske industrigigant årligt har 3-4 mia. kr. til opkøb.

»Det er klart, at vi har en pipeline af virksomheder, som vi har kig på,« siger Niels B. Christiansen til Finans.