Danfoss-topchef klar til at storshoppe igen

Danfoss topchef Niels B. Christiansen er ifølge Bloomberg klar til nye, større opkøb blot et år efter, at den danske industrikoncern overtog finske Vacan for omkring 7,5 mia. kr.

Foto: Keld Navntoft. Topchef i Danfoss, Niels B. Christiansen, afslører, at Danfoss blandt andet er på udkig efter opkøbsmuligheder i Kina, som efterhånden har udviklet sig til at være industrikoncernens næststørste marked efter USA.
Læs mere
Fold sammen

Danfoss er klar til flere opkøb blot et år efter, at den familiejede danske industrikoncern foretog sit hidtil største opkøb.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg, som har talt med Danfoss' topchef Niels B. Christiansen under klimatopmødet Cop21 i Paris.

«Vi har et godt cash flow og vi vil bruge det til at vokse og til at styrke vores position,« siger Niels B. Christiansen til Bloomberg.

Sidste år købte Danfoss den finske konkurrent Vacon for godt 7,5 mia. kr. Det er Danfoss største opkøb til dato. Vacon fremstiller elektronisk motorstyring til f.eks. aircontion, og selskabet er nu fusioneret sammen med den tilsvarende produktion hos Danfoss under navnet Danfoss Drives.

Det rekordstore opkøb til trods har Niels B. Christiansen blod på tanden til mere.

Med et lånefinansieringsprogram, som omfatter udstedelse af virksomhedsobligationer, og et cash flow, der voksede otte procent i tredje kvartal i år, er finansieringsbetingelserne »ret gode,« citerer Bloomberg Niels B. Christiansen for at sige.

»Det betyder, at vi kan gøre større ting,« tilføjer Danfoss-topchefen i følge nyhedsbureauet.

Niels B. Christiansen afslører også, at Danfoss blandt andet er på udkig efter opkøbsmuligheder i Kina, som efterhånden har udviklet sig til at være industrikoncernens næststørste marked efter USA.

Det skyldes nødvendigheden af at opnå tilstrækkeligt store markedsandele på det kinesiske marked.

Her er Danfoss blandt andet komponentleverandør til kølesystemer og aircondition, og også har en stor forretningen inden for leverance af hydrauliske systemer og software til store bygge- og landbrugsmaskiner. Denne del af forretningen er dog ramt hårdt af opbremsningen i den kinesiske vækst. Endvidere arbejder Danfoss på at opbygge en forretning inden for fjernvarme.

Niels B. Chrstiansen slår endvidere fast over for Bloomberg, at ejerfamilien bag Danfoss med Jørn Mads Clausen i spidsen helt har droppet tanken om at børsnotere Danfoss. Med de økonomiske resultater, Danfoss leverer i dag, er værdiskabelsen ganske enkelt for høj til at det giver mening for ejerfamilien at sende selskabet på børsen.

Danfoss har cirka 24.000 ansatte og hovedkontor på Als. Selskabet omsatte i årets første ni måneder for 28,7 mia. kr. inklusive tilkøbte Vacons salg. Det er 12 pct. mere end i samme periode 2014 målt i danske kr., mens det svarer til en vækst på seks pct. målt i lokal valuta.

Frit cash flow før opkøb var på godt 2,2  mia. kr. i årets første ni måneder mod knap 2,1 mia. kr. i samme periode året før.