Danfoss: Sydeuropa rejser sig fra sygelejet

Industrikoncernen Danfoss fik en solid begyndelse på 2016, da selskabet tjente godt 100 mio. kr. mere end i den tilsvarende periode af 2015. Danfoss ser lovende tegn på det europæiske marked, hvor især de sydeuropæiske lande er på vej op i gear.

Danfoss' 61 fabrikker i 20 lande styres fra hovedsædet i Nordborg på Als, som også rummer en del af Danfoss' produktion. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Danfoss kan lægge godt 600 mio. kr. ned i kassen efter årets første tre måneder og har dermed fået solid begyndelse på året, da den sønderjyske gigant har tjent over 100 mio. kr. mere set i forhold til den tilsvarende periode af 2015.

De europæiske markeder har længe ligget underdrejet, men Danfoss kan i sit regnskab for årets første kvartal berettet om optimisme især i Sydeuropa, hvor salget er vokset med 7 pct. i lokal valuta.

»Der er mange gode takter i årets første kvartal. Vi har en stærk indtjeningskraft og vores strategiske vækstinitiativer begynder at vise resultater. På markedsniveau ser vi igen tegn på, at Europa langsomt er ved at komme op i gear, og der er optimisme i Nordamerika. Det er vigtige store markeder for os. Samtidig går det godt på nye markeder som Indien, Tyrkiet og Mexico. Samlet set er vi godt på vej til at levere på vores forventninger til året,« siger Danfoss' koncernchef, Niels B. Christiansen, i en kommentar til regnskabet.

Koncernens samlede omsætning voksede i kvartalet med beskedne 38 mio. ud af salg på godt 9,4 mia. kr. Trods en stagnerende omsætning har Danfoss altså alligevel formået at tjene flere penge end i 2015.

Danfoss skriver i sit regnskab, at faldende råvarepriser og lavere investeringer hos olie- og mineselskaber har betydet, at det ene af selskabets forretningsben, Danfoss Drives, har landet en lavere omsætning sammenlignet med den tilsvarende periode af 2015. Den sønderjyske virksomhed har derudover fortsat problemer på det russiske marked, der er ramt af økonomisk afmatning med lave oliepriser og devaluering af landets valuta.

Danfoss er førende inden for forskning, produktion og udvikling af mekaniske og elektroniske komponenter. Virksomhedens mest kendte produkt er termostater til varmeregulering, men Danfoss har også en bred produktportefølje inden for sol- og vindenergi samt fjernvarme og fjernkøling.

Den 50-årige koncernchef Niels B. Christiansen har stået i spidsen for Danfoss siden 2008, men har arbejdet i selskabet siden 2004, hvor han skiftede fra posten som administrerende direktør i GN Netcom.

Danfoss er grundlagt af Mads Clausen i 1933.