Danfoss satser benhårdt på klima-milliarder

Topchef i Danfoss, Niels B. Christiansen, ser gode muligheder for at komme ind på markeder i u-lande, der skal lave grønne løsninger for 689 mia. kroner årligt fra 2020.

Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danfoss' adm. direktør, Niels B. Christiansen, er lige nu i Paris, hvor han jagter klima-milliarder i u-lande, skriver Børsen.

Årsagen er, at verdens fattigste u-lande årligt fra 2020 får 689 mia. kroner til klima-tiltag fra de rige lande, og at eksporten af grøn teknologi samtidig stiger i et hastigt tempo.

Danfoss-direktøren har således analyseret 158 landets klimaplaner, og han ser perspektiver i en tredjedel, fortæller han. Det er blandt andet Sydafrika, som Niels B. Christiansen anser som værende et fremtidigt nøglemarked.

»Der er faktisk lande i Afrika, der begynder at snakke om fjernvarme nu,« siger Niels B. Christiansen til Børsen.

For Danfoss er det derfor helt afgørende, hvilke mulige aftaler der i øjeblikket kan falde på plads under COP21 i Paris, og Niels B. Christiansen forklarer til Børsen, at han holder skarpt øje med forhandlingerne.

»Jeg tror, at der på den lange bane kommer flere aftaler, og de kommer til at blive bedre og bedre over tiden, men man skal nok bryde muren på et tidspunkt, og det er nu, man skal gøre det,« siger Danfoss-direktøren.