Danfoss' omsætning fortsætter op i fuld fart

Den sønderjyske industrigigant, Danfoss, har fortsat fuld fart på salget. Omsætningen voksede med 12 pct. til godt 32,5 mia. kr. i årets første tre kvartaler. Driftsindtjeningen vokser også fortsat markant.

Foto: Glenn Shermer Simonsen

Danfoss' nye topchef, Kim Fausing, har lagt godt fra land, siden han overtog roret i den sønderjyske industrivirksomhed i juli i år. Omsætningen i årets første tre måneder voksede med 12 pct. til 32,5 mia. kr.

Samtidig voksede driftsoverskuddet før øvrige indtægter og udgifter med hele 14 pct. til fire mia. kr. på grund af fortsatte forbedringer på driften, mens nettoresultatet landede på 2,4 mia. kr., hvilket er otte pct. mere end i samme periode 2016.

Det fremgår af den regnskabsmeddelelse, som Danfoss udsendte mandag morgen.

»Vi udnytter de vækstmuligheder, der opstår i markedet. Det gør vi i kraft af de senere års målrettede arbejde med at skabe markedsledende positioner gennem investeringer i vækst, opkøb af virksomheder og nye teknologier. Samtidig investerer vi massivt i digitale muligheder og derigennem smartere løsninger og øget værdi for vores kunder,« siger Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Væksten i de første ni måneder af 2017 er bredt funderet på tværs af Danfoss’ markeder, hvor særligt Kina skiller sig ud med høj vækst, skriver Danfoss.

Af regnskabsmeddelelsen fremgår det, at den stærke vækst i Kina er bredt funderet på samtlige af Danfoss' fire forretningssegmenter, Danfoss Power Solutions, Danfoss Cooling, Danfoss Drives og Danfoss Heating.

Vækstraterne er knapt så høje i Europa og USA, som udgør henholdsvis 37 og 25 pct. af Danfoss' samlede omsætning, men alligevel bidrager de mere modne markeder også til omsætningsvæksten.

Det er især mobilhydraulikforretningen Danfoss Power solutions, der har oplevet en makant vækst i salget over de seneste kvartaler. Det er det forretningssegment i Danfoss, der er mest afhængig af konjunkturerne, og indtil for knapt et år siden led forretningen under stagnation i landbruget i USA og lave byggeaktivteter i blandt andet Kina.

Danfoss Power Solutions leverer mobilhydraulik til landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og andre off road-maskiner.

»Danfoss Power Solution leverede et meget stærkt år-til-år-resultat med markant sigende salg og rentabilitet. Øget salg og god omkostningskontrol resultaterede i stærkt indtjening,« skriver Danfoss i regnskabsmeddelelsen.

Det fremgår, at segmentet har leveret vækst i alle regioner og relevante markeder. Væksten var drevet af gode resultater i USA og Kina, men også i Centraleuropa og Brasilien.

De øvrige forretningsområder i Danfoss rapporterer om vækst, der er højere end markedet.

»Vores kerneforretninger vokser i øjeblikket hurtigere end markederne og den globale økonomi generelt. Blandt andet fordi at en stor del af vores teknologier og løsninger rammer mdit ned i nogle af de store udviklingstendenser, som driver den globale vækst, som for eksempel elektrificering og urbanisering,« udtaler Kim Fausing og tilføjer, at Danfoss fortsætter med at styrke sin position i forhold til de store megatendenser, senest med opkøbet af finske Visedo, der er førende i verden inden for elektriske løsninger.

»Energieffektivitet er også rykket op på den internationale klimadagsorden, og at investeringsniveauet generelt og særligt for udbygningen af infrastruktru lige nu er relativt højt,« siger Danfoss topchef.

Danfoss har hovedkontor nær Nordborg på Als. Virksomheden har 26.000 ansatte over hele verden. Industrivirksomheden blev stiftet i 1933 af Mads Clausen. Virksomheden ejes i dag af hans efterkommere med bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen i spidsen samt af fonden Bitten & Mads Clausens Fond.