Danfoss’ nye topchef har et skarpt blik på digitalisering

»Jeg kan ikke forestille mig noget, jeg hellere vil lave,« siger Danfoss’ kommende topchef, Kim Fausing, om sit arbejde i industrikoncernen. PR-foto: Glenn Shermer Simonsen Fold sammen
Læs mere

Selv om det i årevis har ligget i kortene, at Kim Fausing kunne blive ny topchef i den danske industri­koncern Danfoss, kom det alligevel bag på ham, da ejer og bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen trak ham til side og orienterede ham om, at tiden var inde.

Den 52-årige Kim Fausing har været ansat i Danfoss i ti år. Han blev hentet til den sønderjyske virksomhed fra en post i koncernledelsen i den schweiziske familievirksomhed Hilti af topchef Niels B. Christiansen, som også en kortere overgang havde arbejde i den schweiziske værkstøjsproducent.

Da Niels B. Christiansen blev udnævnt til koncernchef, fik Kim Fausing titel af chief operating officer (COO), og makkerparret har sammen støbt kuglerne til den strategi, der har gjort Danfoss til en højproduktiv og internationalt orienteret virksomhed.

For Jørgen Mads Clausen var valget af Niels B. Christiansens afløser ikke svært:

»Kim Fausing er en enormt stærk person, også strategisk. Jeg føler mig helt tryg ved, at han kan sikre kontinuiteten og skabe vækst i Danfoss. Der er ikke noget, der skal laves om,« siger Jørn Mads Clausen.

»Kim har ikke været så kendt i ­offentligheden, men internt i Danfoss er han et meget kendt ansigt. Han har ydet en kæmpe indsats med at få maskinrummet til at fungere, så vi i dag oplever en årlig produktivitetsforbedring på ti pct. Kim har også rejst verden rundt og været helt i frontlinjen, når det gælder salget, så han kender virksomheden,« tilføjer Jørgen Mads Clausen, der hæfter ord som »meget imødekommende, lyttende og opmærksom, loyal, hamrende dygtig« og »en mand, der går ind i dig med træsko på« på sin nye topchef.

Kim Fausing siger, at han går ind i sin nye rolle med respekt:

»Opgaven bliver i første omgang at sikre, at vi ikke mister momentum på grund af direktørskiftet. Vi investerer kraftigt i vækst og digitalisering, og vi skal holde os selv på sporet,« siger Kim Fausing, der ikke er i tvivl om, hvilken opgave han kommer til at vie største fokus fra start, når han tager over 1. juli.

»Det bliver den digitale transformation. Det er en udfordring, men også en kæmpe mulighed for Danfoss, og det bliver en opgave, jeg kommer til at have meget stor fokus på,« siger Kim Fausing, der regner med at blive i Danfoss resten af sin erhvervskarriere.

»Jeg tænker, at jeg bliver her. Jeg kan ikke forestille mig noget, jeg hellere vil lave. Jeg er meget dedikeret til vores strategi, til familien og bestyrelsen bag Danfoss. Jeg føler mig supergodt hjemme her,« siger Kim Fausing.