Danfoss' nye topchef får flyvende start: Omsætningen vokser 13 pct.

Danfoss ny topchef Kim Fausing har overtaget et Danfoss i fuld fart. Omsætningen voksede 13 pct. til knap 22 mia. kr. målt i danske kroner i første halvår, mens driftsoverskuddet voksede med ti pct. til 2,5 mia. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danfoss ny topchef Kim Fausing har overtaget et Danfoss i fuld fart. I første halvår voksede omsætningen voksede 13 pct. til knap 22 mia. kr. målt i danske kroner, mens driftsoverskuddet voksede med ti pct. til 2,5 mia. kr.

Driftsoverskuddet før øvrige indtægter og udgifter voksede med ti pct. til 2,5 mia. kr., mens resultatet af primær drift (EBIT) kun steg med tre pct. til 2,3 mia. kr. EBIT-marginen faldt fra 11,4 til 10,4 pct. Det skyldes især massive investeringer i ny teknologi og digitalisering.

»Vi har haft et stærkt halvår, hvor alle Danfoss’ kerneforretninger har leveret god salgsvækst. Vi har de senere år arbejdet målrettet med at accelerere væksten ved at investere i innovation og markeder med stort potentiale, og det er det, der giver resultater,« siger Kim Fausing, som afløste den tidligere topchef Niels B. Christiansen, som koncernchef i Danfoss.

Væksten og den fortsat gode indtjening giver ifølge Kim Fausing Danfoss mulighed for at investere massivt i vækst, digitalisering og ny teknologi og på den måde styrke Danfoss’ markedsposition.

Ifølge Danfoss kommer væksten i koncernen på tværs af forretningsområder og markeder, men især mobilhydraulikforretningen, Danfoss Power Solutions, har fået vind i sejlene og leverer markant fremgang, mens også BRIK-markederne og Kina igen viser vækst.

Samtidig glæder Kim Fausing sig over, at nogle af koncernens nye, innovative teknologier, herunder Danfoss Turbocor Compressors og Danfoss Silicon Power er med til at trække væksten med tocifrede vækstrater.

»Vi investerer i innovation på flere fronter med det fælles mål at skabe vækst og bygge ledende markedspositioner globalt. En stor del af vores innovation drives gennem egne udviklingsfunktioner, men vi kigger også ud i verden efter nye teknologier og software, som kan styrke forretningen,« udtaler Kim Fausing i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet.