Danfoss lukkede kinesiske fabrikker på grund af coronavirus

Efter et godt 2019 har coronavirussen medvirket til, at udsigterne for 2020 for Danfoss er mere usikre. Det fremgår af koncernens årsrapport.

Administrerende direktør for Danfoss Kim Fausing fotograferet ved hovedkontoret i Sønderjylland i maj 2018. Coronasmitte har tvunget koncernen til at holde kinesiske fabrikker lukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Der er fremgang i både omsætning og overskud i Danfoss' regnskab for 2019. Omsætningen gik tre procent frem, og driftsresultatet steg med seks procent.

Men som global koncern er Danfoss også påvirket af coronavirussen.

»Som et resultat af udbruddet af coronavirus har fabrikker i Kina været lukket i en længere periode end sædvanligt i forbindelse med det kinesiske nytår, og forsyningskæder over hele verden er ramt. Mens den fulde effekt af udbruddet endnu ikke er kendt, så forventer vi, at det vil resultere i en midlertidig afmatning på de globale markeder og især på det kinesiske marked,« skriver Danfoss i sin årsrapport.

Alle de lukkede fabrikker er dog åbnet og i drift igen.

Bortset fra det er Danfoss tilfreds med forløbet af 2019, hvor koncernens drift var præget af den store fokus på grøn omstilling af mange af de sektorer, som Danfoss leverer tekniske løsninger til.

»De globale megatrends fortsætter med at forandre verden omkring os. Det skaber nye muligheder for Danfoss. For eksempel betyder det store globale fokus på at løse klimaudfordringerne, at der er brug for teknologi og løsninger i forhold til energieffektivitet, sektorkobling samt elektrificering og grøn energi. Her er Danfoss' løsninger mere relevante end nogensinde før,« siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss, i regnskabsmeddelelsen.

Det har medført, at investeringer i innovation voksede med syv procent til 272 mio. euro, svarende til 4,3 procent​ af omsætningen. Desuden har Danfoss i 2019 købt fire virksomheder med det formål at tilføje nye teknologier til produktprogrammet, eksempelvis med henblik på at elektrificere busser, trucks og marinefartøjer samt smarte løsninger baseret på kunstig intelligens til at optimere varmesystemer i bygninger og fjernvarmenettet.

Nøgletallene i regnskabet viser, at omsætningen steg med tre procent​ til 6.285 mio. euro, driftsresultatet før opkøb steg med seks procent​ til 771 mio. euro, og nettoresultatet steg med otte procent​ til 502 mio. euro.