Danfoss leverer trods dyk i Rusland

Industrikoncernen Danfoss landede et regnskab for første kvartal, der var helt på linje med forventningerne. Koncernens indtjening landede på 930 mio. kr. sammenlignet med 996 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Danfoss har hovedsæde i Nordborg på Als. Koncernen beskæftiger i omegnen af 24000 mennesker.
Læs mere
Fold sammen

Danfoss har fået en godkendt start på 2015 med et resultat, der ligger på niveau med koncernens egne forventninger. Koncernens samlede omsætning voksede til 9,4 mia. kr. sammenlignet med 8,3 mia. kr. i den tilsvarende periode sidste år. Det svarer til en vækst på 13 pct. inklusiv omsætningen fra finske Vacon, som Danfoss købte i slutningen af 2014.

Koncernens indtjening landede på 930 mio. kr. sammenlignet med 996 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2014.

»Årets første tre måneder har været på linje med vores forventninger. Som forventet førte den økonomiske afmatning i Rusland og især den omfattende devaluering af rublen i den sidste del af 2014 til en vis uro på markedet, hvilket har påvirket vores varmeforretning i regionen. Når man tager højde for dette, har det alt i alt været en god start på året,« siger Danfoss' topchef Niels B. Christiansen i forbindelse med regnskabet.

Den danske industrikoncern skriver i sit regnskab, at selskabet er blevet ramt af de vanskelige markedsvilkår i Rusland, men at Danfoss tidligere har oplevet store udsving i landet og derfor er gearet til at udbygge og forsvare sin markedsposition.

Selskabet kæmper helt generelt fortsat med udfordrende markedsvilkår som en følge af lave globale vækstrater, men er godt kørende med investeringer i lande som Indien og Tyrkiet.

»I begyndelsen af 2015 har vi taget flere skridt til at positionere vores forretninger. Vi har fortsat fokus på profitabel vækst, og her er den spirende optimisme i Nordamerika og Europa også gode nyheder for os. Samtidig har vi fokus på at investere i vækstmuligheder som for eksempel i Indien, Tyrkiet og Mexico,« siger Niels B. Christiansen.

Danfoss er førende inden for forskning, produktion og udvikling af mekaniske og elektroniske komponenter. Virksomhedens mest kendte produkt er termostater til varmeregulering, men Danfoss har også en bred produktportefølje inden for sol- og vindenergi samt fjernvarme og fjernkøling.