Danfoss-kartel betaler en kvart milliard til kunderne

En række amerikanske købere af køleskabskompressorer kan tilsammen se frem til at få udbetalt mere end en kvartal milliard fra de fire producenter, der i årevis indgik ulovlige prisaftaler.

Danfoss' administrerende direktør Niels B. Christiansen (tv.) efter et et pressemødet i 2011 om en stor EU-bøde, som Danfoss fik i en kartelsag. Nu koster kartel--samarbejde igen Danfoss penge, idet virksomheden betaler 265 millioner kroner i kompensation til køberne af kompressorer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammen med danske Danfoss bestod priskartellet af Panasonic, Whirlpool og Tecumseh, og de fire betaler nu 265 millioner kroner til folk, der har købt køleskabs-konpressore under pris-aftalerne.

Det er resultatet af et forlig mellem kartel-virksomhederne og kundernes advokater, skriver Børsen.

Hos Danfoss oplyser pressechef Lasse Bastkjær Jensen, at virksomheden ser frem til at få afsluttet slagsmålet med det forestående forlig.

»Ja, det gør vi. Men derudover har vi ikke rigtig noget nyt at tilføje,« skriver Lasse Bastkjær Jensen i en e-mail til Børsen. Forligsforhandlingerne mellem kunderne og Danfoss har ifølge Børsens oplysninger stået på i flere år.

Det bliver amerikanske Whirlpool, der skal betale den største del af erstatningen nemlig 166,8 millioner kroner, japanske Panosonic betaler 43,7 millioner kroner, brasilianske Techumseh betaler 39,1 millioner kroner og Danfoss slipper med 19,7 millioner kroner.