Danfoss holder vækstskruen i vandet trods valutamodvind

Den sønderjyske industrikoncern Danfoss leverer endnu en gang varen i form af salgsvækst på de lokale markeder og 10 pct. vækst i indtjeningen.

Niels B. Christiansen, adm. direktør i Danfoss. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Industrikoncernen Danfoss har succes med sine målrettede vækstinitiativer og har formået at tage markedsandele fra konkurrenterne, men modvind på valutamarkedet tager toppen af omsætningsvæksten.

I årets første ni måneder omsatte den sønderjyske industrivirksomhed for 29,1 mia. kr. Det er beskedne én pct. mere end i samme periode 2015 målt i danske kroner. Men målt i lokal valuta blev væksten på fire pct., hvilket er betydeligt mere end den generelle markedsvækst.

Samtidig voksede indtjeningen (EBIT) med ti pct. til 3,5 mia. kr. Det giver en EBIT-margin på 11,9 pct. mod 10,9 pct. året før.

Salgsvæksten er drevet af en højere bevisthed om mulighederne i energieffektivitet kombineret med en voksende efterspørgsel og øgede lovgivningsmæssige krav om at skabe mere bæredygtige og klimavenlige energisystemer, skriver Danfoss i sit regnskab.

»Vores målrettede arbejde med at løfte væksten, blandt andet gennem investeringer i innovation og vækstmarkeder, betyder, at vi øger vores markedsandele. Samtidig giver vores konstant høje cash flow og stærke indtjeningskraft mulighed for at styrke kerneforretningerne yderligere gennem opkøb og investeringer i nye digitale initiativer,« siger Danfoss topchef Niels B. Christiansen i en kommentar.

Danfoss' frie cashflow før opkøb steg en smule fra 2,3 mia. kr. i de første ni måneder af 2015 til 2,4 mia. kr. i årets første ni måneder.

Det skete, selv om Danfoss i løbet af tredje kvartal har købt to virksomheder, Sondex Holding og White Drive Products Inc., med en samlet årlig omsætning på cirka 1,6 mia. kr. Samtidig har Danfoss som en del af sin digitaliseringsstrategi etableret et nyt digitalt udviklingscenter i Berlin.