Danfoss går ind på obligationsmarkederne

For første gang nogensinde udsteder det danske termostat-imperium, Danfoss, virksomhedsobligationer. Det sker som et led i opkøbet af finske Vacon.

Danfoss går for første gang i selskabets historie ind på de forjættede obligationsmarkeder for at finansiere opkøbet af finske Vacon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal en milliard euro på bordet, når Niels B. Christiansen og resten af Danfoss erhverver sig finske Vacon.

Allerede i september annoncere virksomheden fra Als, at man havde indgået en aftale om at købe Vacon, og nu oplyser selskabet, at finansieringen af købet delvist skal ske gennem udstedelse af virksomhedsobligationer.

Det er første gang, at Danfoss kigger den vej efter finansiering. Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Finansdirektør i Danfoss, Jesper V. Christensen, skriver i en mail til Bloomberg, at Danfoss formentlig vil udestede flere obligationer på den lange bane for at brede sin kreditstruktur ud.

"Obligationssalget bliver en del af vores samlede kapitalstruktur, og det passer godt sammen med vores køb af Vacon," skriver Jesper V. Christensen, "Obligationssalget vil hjælpe med at mangfoldiggøre vores finansieringskilder på et tidspunkt, hvor vi vokser - delvist gennem opkøb."

Købsprocessen omkring Vacon er på vej ind i sin afsluttende fase, efter at man for nylig fik myndighedsgodkendelse til købet.