Danfoss-forlystelsespark bliver til en fond

Bitten og Mads Clausen skyder igen et stort millionbeløb ind i Danfoss Universe, der samtidig skifter navn og bliver lavet om til en fond for at åbne for andre samarbejdspartnere.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand, Danfoss. Han er søn af Danfoss' grundlægger Mads Clausen. Jørgen går tur i sin oplevelsespark Danfoss Universe. Parken startede da Jørgen købte den blå firkant, der er Islands pavillion fra en af verdensudstillingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Danfoss Universe slår dørene op til sæsonen i 2013, er første halvdel af navnet droppet. Det sker for at åbne parken op for nye samarbejdspartnere, der vil bidrage til parkens mission om at fremme interessen for naturvidenskab hos børn og unge.

Bitten og Mads Clausens Fond, der indtil nu har været den suveræne drivkræft bag forlystelsesparken på Als, skyder samtidig 60 mio. kroner yderligere i parken, der fremover slet lyder navnet Universe, som skal drives som en almennyttig fond. Danfoss-familiens fond dækker underskuddet i parken, så nye bidrag vil gå ubeskåret til at udvikle parken.

"Med fondsdannelsen og navneskiftet fortsætter Bitten og Mads Clausens Fond med at bidrage til parkens drift og udvikling samtidig med, at vi vil tiltrække nye stærke samarbejdspartnere. Vi har set de seneste syv år, at vi har en god sag, og vi kan se, at behovet for at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, så flere får lyst til at uddanne sig, stadig er stort og aktuelt," siger bestyrelsesformand i Danfoss Universe Jørgen Mads Clausen i en pressemeddelelse.

I dag tiltrækker parken, der blev grundlagt i 2005, 100.000 årlige gæster, men undersøgelser har ifølge forlystelsesparken vist, at der er potentiale til at hæve besøgstallet til 300.000 i 2018. Det skal den nye fonds-struktur være med til at opnå.

"Det kræver, at vi er lidt større og folder den naturvidenskabelige palette ud. Det kan vi gøre nu, hvor vi både har støtte fra Bitten og Mads Clausen Fonden og kan trække andre samarbejdspartnere ind. Vi er Region Syddanmarks Science Park, og vi glæder os til at udvikle parken med en bred vifte af samarbejdspartnere. Vi har projekter på tegnebrættet for op til 300 mio. kr. vi gerne vil føre ud i livet,” siger adm. direktør i Danfoss Universe Pia Bech Mathiesen.