Danfoss-chef favorit som ny Mærsk-direktør

Danfoss' øverste chef, Niels B. Christiansen, bliver set som det oplagte valg til at overtage topposten i A.P. Møller - Mærsk efter Nils Smedegaard Andersen.

Danfoss-chefen Niels B. Christiansen bliver tippet til en toppost i Mærsk. Foto: Christian Liliendahl, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når 57-årige Nils Smedegaard Andersen ikke længere skal være direktør i Mærsk, kan det meget vel blive Danfoss' direktør Niels B. Christiansen, der overtager direktørstolen på Esplanaden. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen erfarer fra kilder internt i A.P. Møller - Mærsk, at chefen for den alsiske industrikoncern bliver set som den oplagte afløser. Niels B. Christiansen blev sidste forår håndplukket til en plads i Mærsks bestyrelse. I samme ombæring fik Christiansen besked på ikke at påtage sig andre tunge bestyrelsesposter.

»Niels B. Christiansen har et rigtig godt navn på Esplanaden, hvor flere i bestyrelsen ser ham som en naturlig arvtager til Smedegaard. Der er også interne kandidater i spil, men det er værd at notere sig, at man i sin tid hyrede Nils Smedegaard Andersen på præcis samme måde,« siger en kilde til Jyllands-Posten.

Nuværende Mærsk-chef, Nils Smedegaard Andersen, sad selv i bestyrelsen for Mærsk i to et halvt år, inden han overtog styringen af virksomheden.