Danfoss buldrer frem i Kina

Danfoss åbner i dag to nye fabrikker i Kina til en pris på 150 mio. kr. I år venter koncernen en omsætning på mellem tre og fire milliarder kr. i landet.

Niels B. Christiansen. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danfoss vokser kraftigt i Kina. I dag åbner koncernen to nye fabrikker i landet, og har dermed syv fabrikker i Kina.

Det skriver Børsen.

De to fabrikker nær millionbyen Haiyan har kostet 150 mio. kr. at bygge. Dermed har Danfoss på knapt 10 år investeret op mod én milliard kr. i nye fabrikker og produktionsfaciliteter.


I løbet af få år har Danfoss fordoblet salget på det kinesiske marked, og med de nye fabrikker venter Danfoss yderligere vækst. I 2013 venter koncernen således et salg på mellem tre og fire milliarder kr. 

"Kina fylder mere og mere hos Danfoss. Det er vores tredjestørste marked," siger koncernchef Niels B. Christiansen til avisen.


Berlingske skrev fornylig, at grøn energirenovering og lavere CO 2 -udslip i Kina giver milliardordrer for Danfoss.

Første del af et storstilet milliardprojekt er sat i gang, og industrikæmpen øjner ordrer på op til 20 milliarder kroner. Heraf vil Danfoss omsætte for 10-30 procent, altså op til seks mia. kroner. Danfoss og ingeniørvirksomheden COWI er bl.a. i gang med at energirenovere den første af op til 14 kinesiske millionbyer i provinsen Liaoning i det nordøstlige Kina.