Danfoss-boss: Vækst kræver ikke ny type topchef

Selvom Danfoss topchef Niels B. Christiansen ikke mener, at verden ville gå under, hvis han stoppede i selskabet, advarer han mod at tro, at vækstagenda kræver ny type topledelse.

Danfoss’ topchef Niels B. Christiansen, der efter fire år i med strategisk fokus på produktivitet, er nu i gang med at gennemføre en ambitiøs vækststrategi i det sønderjyske inudstriselskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ofte hører man, at det kræver forskellige typer af ledere at få styr på maskinrummet med effektiviseringer og nedskæringer, og at skabe vækst.

Danfoss’ topchef Niels B. Christiansen, der efter fire år i med strategisk fokus på produktivitet, nu er i gang med at gennemføre en ambitiøs vækststrategi i det sønderjyske inudstriselskab, er ikke enig.

»Jeg ved godt, at man siger, at nu skal der en ny type direktør ind. Men sådan er det ikke i virkeligheden. Vi har jo også talt omsætning og salg i den periode, vi arbejdede i maskinerummet. Det er mere et spørgsmål om, at nu har vi et nyt strategisk fokus, som skal fortsætte et stykke tid, samtidig med, at vi fastholder produktiviteten,« siger Niels B. Christiansen, der har valgt at angribe Danfoss’ vækststrategi med samme systematik, som når selskabet skal øge produktiviteten.

Danfoss-chefen, der med jævne mellemrum nævnes som kandidat til endnu højere poster i dansk erhvervsliv, mener dog ikke, at verden ville gå under, hvis han forlod virksomheden.

»Men man skal passe på med bare at tage en ny ind, selvom udviklingen i Danfoss ikke afhænger af en enkelt person. Jeg tror, at det er vigtigt, at der er en anerkendelse og erkendelse af det, der indtil nu er sket i virksomheden. Det ville være ekstremt ødelæggende, hvis der kom nogen ind nu og sagde, glem det hele, nu prøver vi noget nyt,« siger Niels B. Christiansen.