Danfoss ændrer forklaring: It-outsourcing er en pengesag

Mangel på kompetente it-folk i Udkantsdanmark er ikke årsagen til, at Danfoss outsourcer it-opgaver til Indien. Beslutningen handler om penge og skalerbarhed, siger virksomhedens CIO.

Foto: Claus Fisker

Det er ikke korrekt, at Danfoss outsourcer it-drift og it-applikationsudvikling til Indien, fordi man har svært ved at trække kompetente it-professionelle til hovedsædet i Nordborg på Als. Det skriver Version 2.

Det er budskabet fra Danfoss' CIO Kenneth Bjerregaard, efter at Version2 har bragt en artikel, der netop påstod dette.

»Årsagen til, at vi outsourcer, er i bund og grund et ønske om at omkostningsoptimere, hvor det er muligt, kombineret med et ønske om øget fleksibilitet og skalerbarhed,« siger Kenneth Bjerregaard til Version2.

Han går dermed i rette med den omtalte artikel, hvor en anden Danfoss-medarbejder var citeret for at sige:

»Danfoss ansætter rigtig mange danske medarbejdere. Men der hersker en frygt for at flytte til Udkantsdanmark blandt it-folk, der gør, at Danfoss har søgt til Indien for at finde it-konsulenter. Så Danfoss' outsourcing har lige så meget med udbuddet i Danmark at gøre.«

Men den udlægning er altså ikke korrekt, siger Kenneth Bjerregaard:

»Det er korrekt, at der er nogle udvalgte it- specialister, som vi i lighed med andre danske virksomheder godt kunne bruge flere af. Men det er ikke arbejdskraftmangel, der er årsagen til, at vi går denne her vej,« siger Kenneth Bjerregaard til Version2.

Specialisering kræver outsourcing

»Baggrunden er, at vi i Danfoss IT traditionelt har valgt at gøre mange ting selv. Men i takt med, at it-opgaverne er blevet mere specialiserede og varierende, har vi i stigende grad behov for unikke spidskompetencer. Og så er det praktisk at bruge konsulenter, hvilket vi i øvrigt har gjort i rigtig mange år,« fortsætter han.

»Dels giver det adgang til ekspertise og erfaring fra partnere, og dels giver det vores egne it-ressourcer mulighed for i højere grad at koncentrere sig om kerneforretningen og de opgaver, hvor det er vigtigt at have egne medarbejdere, som forstår vores måde at gøre forretning på. Danfoss har også outsourcet dele af andre områder, der ikke er omfattet af virksomhedens kerneforretning,« lyder argumentationen videre.

Kenneth Bjerregaard oplyser, at Danfoss' 286 it-medarbejdere i Danmark udgør lidt over halvdelen af det samlede antal it-medarbejdere, og at man p.t har 32 applikationsudviklingskonsulenter hos outsourcingpartneren HCL i indiske Chennai. Dertil kommer de medarbejdere i Chennai, der monitorerer driften af Danfoss' datacenter, der rent fysisk er placeret i Stockholm.

Fordelingen kommer frem mod 2015 til at blive ændret i indisk favør:

»Vi skal ikke umiddelbart være flere danske it-medarbejdere. Omvendt har vi dog heller ingen aktuelle planer om at skære ned. Til gengæld skal den indiske stab vokse til omkring 100 medarbejdere i 2015,« siger Kenneth Bjerregaard.

Endelig peger han på endnu en fordel ved outsourcing-strategien:

»Når vi outsourcer, er det lettere at skrue op og ned for ressourcerne i takt med, at forretningens behov for it-ydelser stiger og falder,« siger han.