Danfoss åbner software-center på DTU

Den sønderjyske industrigigant Danfoss sender 15 softwareudviklere fra Als til Hørsholm. Her skal de indgå i et softwarehub i DTUs forskerpark Scion.

Danfoss Nordborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den sønderjyske industrigigant Danfoss har travlt med at få knyttet forbindelser til forsknings- og iværksættermiljøer med ekspertise i digitale løsninger.

Derfor åbner koncernen nu en såkaldt Software Development Hub hos DTU Scion i Hørsholm og placerer 15 softwareudviklere i det nordsjællandske.

»Vi vil udnytte de utallige muligheder, som digitaliseringen rummer, når det gælder om at skabe endnu større værdi for vores kunder. Hub'en skal hjælpe Danfoss med at opfylde den ambition,« siger Danfoss kommende topchef, Kim Fausing, der i dag er vicekoncernchef og koncerndirektør med ansvar for driften, i en pressemeddelelse.

Danfoss udvikler og fremstiller komponenter til en række forskellige industriprodukter.

Den sønderjyske virksomheder laver en stor del af den indmad, der sidder i alt fra køleanlæg og aircondition over varmepumper, dele til fjernvarmeanlæg, hydrauliske styresystemer til store landbrugs-,entreprenør- og skovmaskiner, lige som selskabet er én af verdens førende producenter af elektroniske styresystemer til elektriske motorer.

Det betyder, at Danfoss-produkter findes i millioner af maskiner, køle- og varmeanlæg og motorer verden over. Danfoss er allerede på mange områder i fuld gang med at udvikle nye digitale løsninger, som udstyrer komponenterne med sensorer eller andet måleudstyr og samler de mange data sammen, analyserer dem og bruger dem som udgangspunkt for f.eks. at forudse, hvornår en maskine har brug for service.

Danfoss har investeret massivt gennem flere år i at komme op med nye innovative løsninger. Sidste  år investerede selskabet 4,2 pct. af omsætningen i innovation, hvilket ligger et godt stykke over markedsgennemsnittet.

Virksomhedens ledelse har også erkendt, at det er nødvendigt at få adgang til ekspertise uden for murene. Sidste år åbnede Danfoss en hub hos Rainmaking Loft i Berlin for at få adgang til den tyske bys miljø af kreative, digitale iværksættere og udviklere. Her har Danfoss også medarbejdere udstationeret for at udvikle og teste nye digitale produkter og forretningsmuligheder inden for digitalisering og Internet of Things.

Internet of Things handler om at lave komponenter, som indeholder sensorer, intelligens og netværksfunktioner, der kan koble komponenterne op på netværk og cloud-løsninger, så man kan indsamle data, analyser dem og dele dem.

I den nye hub på DTU skal de 15 softwareeksperter, der får fast placering i hubben, samarbejde med folk fra Danfoss' it-afdeling og fra den afdeling, der arbejder med køling og varme.

»Hub'en er et logisk skridt for Danfoss, når det handler om at skabe en ramme for at accelerere softwareudviklingen. Vores fokus er på at skabe digitale prototyper og designe, udvikle og implementere Danfoss-softwareløsninger i alle enheder,« udtaler Peter Martin, Danfoss' øverste it-direktør, i en pressemeddelse.