Dako-direktør fyret efter kuldsejlet vækstplan

Danske Dako, som er en af verdens førende virksomheder inden for kræftdiagnostik, skal presses til endnu højere vækstrater og derfor fik den tidligere topchef Patrik Dahlén en fyreseddel i går. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Selskabet, der har en gæld på omkring 4 mia. kr., har ellers leveret tocifrede organiske vækstrater i 2008, men det er ikke nok, hvis selskabet skal blive til en god forretning for ejerne.

Selskabet skal udnytte sit fulde potentiale, lyder det fra ejeren, kapitalfonden EQT.

»Vi føler, at det er gået meget godt i 2008, men der er potentiale til at vokse endnu mere, end vi har gjort, og det er derfor, bestyrelsen har valgt at skifte direktør,« siger Morten Hummelmose, partner hos EQT.

De tocifrede vækstrater sidste år blev dog reduceret noget af en faldende dollarkurs. Hvor meget vil Morten Hummelmose ikke ud med endnu.

Dako er blevet kaldt Danmarks mest forgældede selskab på grund af en gæld ved opkøbet i 2007 på mere end 23 gange driftsindtjeningen. EQT købte Dako for 7,25 mia. kr. og solgte senere den stærkt underskudsgivende amerikanske del af forretningen fra.