DaimlerChrysler i lykkelig skilsmisse

Daimler sletter Chrysler fra navnet og hedder nu blot Daimler. Firmaet måtte dog betale Ford 108 millioner kroner for navnet.

På et aktionærmøde torsdag var vigtigste punkt på dagsordenen en afstemning om DaimlerChryslers navn. Tidligere på året solgte DaimlerChrysler nemlig Chrysler-divisionen til amerikanske investorer, og det har naturligt nok født et ønske om at slette Chrysler fra navnet.

Og et overvældende flertal på 98,8 procent stemte for at skille sig af med Chrysler, så den tyske industrikoncern nu blot hedder Daimler.

Det er ikke første gang, koncernen skifter navn. Før fusionen med Chrysler i 1998 hed den Daimler-Benz, men Karl Benz får altså ikke lov til at komme tilbage i firmanavnet.

Til gengæld får han comeback i det officielle navn for personbils-divisionen, der hidtil har heddet Mercedes Car Group og omfatter Smart, Maybach og AMG. Dette selskab hedder nu Mercedes-Benz Cars.

Lastbildivisionen kommer til at hedde Daimler Trucks, busafdelingen Daimler Buses, mens varevognssektionen døbes Mercedes-Benz Vans.

Det har i øvrigt kostet Daimler den nette sum af 108 millioner kroner at komme til at eje sit eget navn. Indtil i torsdags har det nemlig været ejet af Ford som fik det med i købet, da man overtog Jaguar. Og grunden til, at Jaguar på et tidspunkt har ejet navnet, er, at det britiske bilmærke i 1960 opslugte BSA, som engang hed Daimler Motor Company.