Dagbladet Børsen ud i sparerunde

Da Børsen ikke lever op til ejeren Bonniers krav om afkast, skal avisen nu spare et større millionbeløb. Det betyder afskedigelser.

Anders Krab-Johansen, chefredaktør på Børsen, bekræfter, at der skal findes luft i lønbudgettet på avisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL DAUGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagbladet Børsen skal finde et større millionbeløb i en sparerunde for at kunne leve op til ejeren Bonniers krav om et afkast på 15 procent. Det skriver sitet MediaWatch.

Ansvarshavende chefredaktør Anders Krab-Johansen bekræfter over for Berlingske Business, at en sparerunde er på vej.

»Det sker som følge af, at der er et løbende fald i annonceindtægterne, og det fald, forventer vi, vil fortsætte. Derfor vælger vi nu at tilpasse vores omkostninger til en ny situation.«

Ifølge MediaWatch skal der findes et tocifret millionbeløb, mens fagbladet Journalisten erfarer, at der er tale om 20 stillinger, der skal spares væk ligeligt fordelt mellem journalister og andre stillinger i huset.

Anders-Krab Johansen har dog ingen kommentar til, hvor mange penge der skal spares.

»Jeg kan heller ikke udtale mig om, hvor mange stillinger, der skal spares, da det hænger sammen med beløbet på besparelserne,« siger han.

Han bekræfter dog, at der vil blive tale om en ligelig fordeling mellem redaktionelle ressourcer og andre typer af stillinger i huset.

Tillidsmand Peter Buck Rasmussen bekræfter ligeledes over for Mediawatch, at der kan blive tale om fyringer, hvis ikke der findes tilstrækkeligt med frivillige fratrædelser.

Også i starten af sidste år måtte Dagbladet Børsen vinke farvel til personale. I januar 2013 blev tre medarbejdere fyret, mens to ubesattes stillinger blev nedlagt.