Dækning kan forstyrres af mange forhold

Nabobygningen, tung bygningskonstruktion eller mangel på kapacitet. Der er flere elementer, som kan være årsag til, at du får problemer med mobildækningen. Her kan du læse et udpluk.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen

Nabobygningen troner præcis det forkerte sted. Din matrikel er udstyret med en tung bygningskonstruktion. Et hold af dine medarbejdere har kontor i kælderen. For mange mobilsnakkende personer samlet på få kvadratmeter i området, hvor din virksomhed har adresse. Eller at virksomheden simpelthen er placeret i et øde område uden signal.

Ud over kvalitetsforskellene på mobilsignaler fra selskab til selskab og fra område til område, er der en række årsager til, at der kan opstå huller i mobildækningen.

- Måske skygger nabobygningen for signalet. Måske bliver signalet svækket voldsomt af virksomhedens bygningskonstruktion. Måske er der medarbejdere i kælderen, der slet ikke har dækning, lyder det fra tele- og datarådgiver Rasmus Tharsgaard, der driver konsulentvirksomheden Tharsgaard consulting.

Læs også: Sådan sikre du mobildækning i firmaet

Signalet for svagt

Samme melding kommer fra teleanalytiker og direktør i konsulentvirksomheden Netplan, Torben Rune. Han peger på, at den mest almindelige grund til ingen eller meget dårlig forbindelse er, at radiosignalet til telefonen er for svagt.

- Hvis der er for langt til mobilselskabets mast, eller hvis landskabet skygger for signalet. Også virksomhedens egen bygning eller konstruktion eksempelvis i beton og stål kan skygge, så dækningen indendørs bliver for ringe, forklarer Torben Rune, der tilføjer, at eksempelvis virksomheder med adresse i højder omkring tiende etage ofte oplever problemer med dækningen.

- Når man kommer over tiende etage, kan det give problemer, fordi man får kontakt til flere radiomaster end hensigten, og det kan gøre det meget vanskeligt at kommunikere, siger Torben Rune og tilføjer, at det også kan være andre udefrakommende skygger, der giver problemer med dækningen.

Denne sommer oplevede eksempelvis Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at komme helt ud af telefonkontakt.

Her var det dog tale om ip-telefoner, men et eksempel på, hvordan der kan opstå problemer med dækningen i forbindelse med digital kommunikaton. Der var tale om det knap 50 meter høje pariserhjul, som er blevet sat op på Axeltorv i København, hvis konstruktion af en masse jernstænger forstyrrede signalet.