Dækgigant ramt på flere fronter og nedjusterer

Den tyske dækproducent Continental, der har hovedsæde i Hannover, nedjusterer forventningerne til 2016 oven på blandt andet store udgifter til garantiforpligtelser.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Guangyao Zhu
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Over de seneste dage har flere isolerede forhold resulteret i følgende situation,« skriver Continental i en meddelelse og nævner som det første, at selskabets divisioner for vognstel og interiør vil blive negativt påvirket med omkring 390 mio. euro.

Det beløb dækker garantier på produkter - primært leveret mellem 2004 og 2010 - og desuden potentielle udgifter til sager, hvor selskabet bliver undersøgt for at have forbrudt sig mod konkurrencelovgivningen.

Derudover må Continental konstatere, at situationen for en af selskabets leverandører i Kumamoto-regionen i Japan er blevet forværret som følge af det jordskælv, der ramte den region 31. august. Det kommer til at koste Continentals interiør-division en mistet omsætning på mindst 100 mio. euro mod et tidligere ventet tab på 50 mio. euro.

For det tredje konstaterer Continental, at selskabets forsknings- og udviklingsomkostninger er højere end ventet, hvilket opgøres til cirka 60 mio. euro i ekstraomkostninger.

»Disse byrder kan kun delvist blive absorberet. Samlet medfører disse forhold en negativ resultateffekt for automotive-gruppens rapporterede og justerede EBIT på omkring 480 mio. euro,« skriver Continental i meddelelsen.

Aktien i Continental falder på børsen i Frankfurt tirsdag 3,5 pct. til 169,15 euro.