Dækgigant ramt på flere fronter og nedjusterer

Den tyske dækproducent Continental, der har hovedsæde i Hannover, nedjusterer forventningerne til 2016 oven på blandt andet store udgifter til garantiforpligtelser.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Guangyao Zhu

»Over de seneste dage har flere isolerede forhold resulteret i følgende situation,« skriver Continental i en meddelelse og nævner som det første, at selskabets divisioner for vognstel og interiør vil blive negativt påvirket med omkring 390 mio. euro.

Det beløb dækker garantier på produkter - primært leveret mellem 2004 og 2010 - og desuden potentielle udgifter til sager, hvor selskabet bliver undersøgt for at have forbrudt sig mod konkurrencelovgivningen.

Derudover må Continental konstatere, at situationen for en af selskabets leverandører i Kumamoto-regionen i Japan er blevet forværret som følge af det jordskælv, der ramte den region 31. august. Det kommer til at koste Continentals interiør-division en mistet omsætning på mindst 100 mio. euro mod et tidligere ventet tab på 50 mio. euro.

For det tredje konstaterer Continental, at selskabets forsknings- og udviklingsomkostninger er højere end ventet, hvilket opgøres til cirka 60 mio. euro i ekstraomkostninger.

»Disse byrder kan kun delvist blive absorberet. Samlet medfører disse forhold en negativ resultateffekt for automotive-gruppens rapporterede og justerede EBIT på omkring 480 mio. euro,« skriver Continental i meddelelsen.

Aktien i Continental falder på børsen i Frankfurt tirsdag 3,5 pct. til 169,15 euro.