DAB takker nej til megabud fra Spar Nord

Bestyrelsen i Danske Andelskasser Bank har afvist et bud fra landets sjettestørste bank, Spar Nord, på trods af at beløbet lå langt over børskursen. Storaktionæren Lind Invest er rasende.

Buddet fra Spar Nord ligger på mere end 50 pct. over den seneste kurs på 3,30 kr., og hvis det var blevet accepteret, ville Spar Nord have betalt mindst 600 mio. kr. og måske endda 650 mio. kr. Buddet blev præsenteret i juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Buddet fra Spar Nord ligger på mere end 50 pct. over den seneste kurs på 3,30 kr., og hvis det var blevet accepteret, ville Spar Nord have betalt mindst 600 mio. kr. og måske endda 650 mio. kr. Buddet blev præsenteret i juni.

Danske Andelskasser Bank havde lovet sin største aktionær, Lind Invest, at sælge, hvis skuden ikke blev vendt. Men det løfte blev ikke holdt.

- For det første forventer vi, at bestyrelsen behandler et sådant tilbud grundigt og ordentligt. Hvis den vurderer, at det er interessant, og bestyrelsen kan se, at den har svært ved at komme med en plan, der kan skabe tilsvarende værdi for aktionærerne, så vil vi kigge nærmere på det med positive øjne. Vi er interesseret i tiltag, der skaber værdi for banklen på både kort og lang sigt, siger Kasper Herrestrup, investeringsdirektør i Lind Invest, til Børsen.

Lind Invest og hedgefonden Farringdon har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 5. december for at prøve at rykke bestyrelsen.

DAB har ikke kommenteret historien.