DAB Q1: Bundlinjen er i væsentlig bedring

Danske Andelskassers Bank, DAB, er kommet noget bedre ud af første kvartal end i samme periode sidste år. Lavere nedskrivninger på udlån og en heldigere hånd på investeringsområdet har medvirket til at løfte bundlinjen i plus.

Arkivfoto: Danske Andelskassers Bank. Her ses hovedsædet i Hammershøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

DAB's regnskab for første kvartal viser et overskud efter skat på 22,6 mio. kr. mod et underskud på 16,6 mio. kr. i samme periode sidste år.


Netto rente- og gebyrindtægter faldt til 140,1 mio. kr. fra 156,6 mio. kr., mens kursreguleringer til gengæld gav et positivt bidrag på 14,7 mio. kr. mod et minus på 33,4 mio. kr. sidste år. Desuden faldt tab og hensættelser på udlån til 18,3 mio. kr. fra 24,5 mio. kr.

»Resultatet for første kvartal viser generelt en positiv udvikling over hele linjen, og samtidig går det bedre for dansk landbrug. Der er også så småt ved at komme gang i hjulene igen i flere af bankens lokalområder. Det er jeg naturligvis glad for, da alt dette har stor betydning for en bank som vores, der både er meget lokal og har en høj andel af udlån til landbruget,« siger administrerende direktør Jan Pedersen i en pressemeddelelse, som ledsager regnskabet.

For hele 2017 fastholder DAB forventningerne om en basisindtjening - det vil et resultat før skat, kursreguleringer, nedskrivninger og ekstraordinære omkostninger - på mellem 130 og 170 mio. kr.

I første kvartal tjente DAB 29 mio. kr. på den post, hvilket var omkring 16 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år, men en fremgang, når der korrigeres for et udbytte på 17,8 mio. kr. fra Sparinvest Holding, som løftede basisindtjeningen sidste år.