DAB opjusterer efter positiv udvikling på nedskrivninger

Udviklingen på nedskrivninger og afkast på værdipapirer har været bedre end ventet, og det fører til en opjustering af forventningerne til 2018 for Danske Andelskassers Bank (DAB).

Danske Andelkassers Bank sigtes af Bagmandspolitiet for kursmanipulation.Se RB 7.august 1013 19.26 ARKIVFOTO 2013 af Danske Andelskassers Bank. Hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj mellem Randers og Viborg- (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Banken venter nu et overskud før skat på 110-150 mio. kr., hvor der tidligere var spået et plus på 50-110 mio. kr., oplyser DAB i en meddelelse til fondsbørsen. Banken venter fortsat en basisindtjening på 130-170 mio. kr.

»Vi står i den glædelige situation, at bankens resultat efter årets første fire måneder er bedre end forventet. Vi har for første gang i mange år kunnet tilbageføre nedskrivninger netto, kursgevinsterne udvikler sig positivt og den kapitalmæssige overdækning er væsentligt forbedret,« siger administrerende direktør Jan Pedersen i meddelelsen.

Danske Andelskassers Bank kom ud af første kvartal i år med et resultat på 36,2 mio. kr. før skat mod et resultat på 25,2 mio. kr. i samme periode 2017.

Det viste regnskabet for kvartalet, der blev offentliggjort onsdag. Der var dog ingen opjustering med i forbindelse med regnskabet.

Resultatfremgangen skyldtes, at nedskrivningerne er gået fra 18,3 mio. kr. sidste år til en tilbageførsel på 11,7 mio. kr. i første kvartal i år. Årsagen til det er hovedsageligt de gunstige konjunkturer, som resulterer i et generelt faldende nedskrivningsniveau.

Banken venter fortsat en basisindtjening på 130-170 mio. kr.

DAB-aktien stiger 9,1 pct. til 4,67 kr.