Dårligt sommervejr tvinger tøjbutikker til tidligt udsalg

Det kolde og våde sommervejr har tvunget flere tøjbutikker til at holde tidligt tøjudsalg.

Foto: Kim Haugaard

Udsalgsskilte pryder i øjeblikket flere butiksvinduer i de danske tøjbutiker. Det sker på grund af det dårlige sommervejr, som presser en allerede trængt tøjbranche. Det skriver Finans.dk.

»Mange butikker indledte allerede udsalget midt i juni, og det er langt tidligere end normalt. De har simpelthen ikke kunnet sælge varerne til fuld pris, fordi det har været for koldt til den traditionelle sommerbeklædning,« siger Jens Birkeholm, der er direktør i Dansk Detail.

Det kolde forår og efterfølgende regnfulde og kølige sommervejr betyder, at butikker ligger inde med meget usolgt sommertøj. Det tvinger butikkerne til at rydde ud i lagrene med billige priser.

»Salget har længe været sløvt, og nu ved forbrugerne godt, at tiden for udsalg nærmer sig. Det får mange til at se tiden an og vente med deres indkøb. Når butikkerne i forvejen er pressede, vælger de at rykke udsalget frem for at få solgt deres varer. Og når først en butikskæde begynder at sænke priserne, så følger de andre med for ikke at miste omsætning,« siger detailhandelsekspert Bruno Christensen til Finans.dk.

Han tilføjer, at mange tøjbutikker i forvejen er presset af dalende forbrugerindkøb og stigende konkurrence fra nethandel.