Dårligt Blackberry-salg kan koste 3.000 jobbet

Nye nedskæringer venter, fordi kunderne flygter til Apple- og Google-telefoner.

Blackberry i Porsche-design skal være med til at holde på kunderne. Foto: David Manning, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dårligt salg af Blackberry-mobiltelefoner til især erhvervslivet vil koste mellem 2.000 og 3.000 jobbet hos den canadiske mobilproducent Research in Motion.

RIM vil spare en milliard dollars - næsten seks milliarder kroner - ved at skære ned på antallet af butikker og samtidig »se på organisationens effektivitet«. Det ventes, at selskabet vil forsøge at spare 30 procent af omkostningerne gennem nedskæringer. De 2.000-3.000 stillinger vil komme oven i de 2.000 jobs, som forsvandt i en sparerunde sidste sommer.

Varelagrene bugner

Varelagrene af Blackberry-smartphonetelefoner og PlayBook-tavlecomputere er svulmet op med to tredjedele i det forgangne år på grund af vigende salg. Det kan føre til RIMs tredje nedskrivning siden december, rapporterer nyhedstjenesten Bloomberg.

RIMs ellers trofaste kunder forsvinder i hobetal til konkurrerende telefoner med Apple- eller Google-software. En ny serie af Blackberry-telefoner med den nye software er på vej i forsøget på at dæmme op for udvandringen.

RIMs markedsandel er halveret til 6,4 procent på verdensplan i årets første kvartal, hvor telefoner med Google Android som styresystem udgjorde 59 procent og med Apples iOS 23 procent af markedet.