Dårligste regnskab i 20 år for Silvan-ejer

Danske DT Group Danmark, der ejer byggemarkederne Stark og Silvan, kommer fra 2015/16 med et plus på kontoen, men også dybe panderynker. Overskuddet er nemlig det mindste i mere end to årtier.

Foto: Linda Kastrup

Lad det være sagt med det samme: Der er stadig sorte tal på bundlinjen for DT Group Danmark, der ejer byggemarkederne Silvan og Stark. Men alligevel er der grund til panderynker i den danske division af firmaet, der tidligere hed Danske Trælast.

Det står klart, efter at det nyeste regnskab, der dækker perioden 1. august 2015 til 31. juli 2016, er blevet offentliggjort. For selvom DT Group Danmark kommer fra året med et plus på 136 mio. kroner, er det mere end hundrede mio. mindre end sidste år, næsten en halvering sammenlignet med årsregnskabet for 2013/14 og mindre end én tredjedel af resultatet for 2012/13. Af regnskabet fremgår det også, at ledelsen ikke selv er tilfredse med tallene:

»DTG (DT Group) opnåede ikke det forventede resultat for året,« står der i regnskabets beretning, og det endda selvom nettoomsætningen er vokset en lille smule. Sammenlignet med året inden, er der således en fremgang på én procent at spore i omsætningen, men der er dog stadig et stykke vej op til fordums omsætningstal.

»Efter en positiv udvikling i første halvår blev DTG påvirket af et nedadgående byggemarked i Danmark,« står der også i regnskabet. Og noget kunne tyde på, at den nedadgående kurve vil fortsætte i 2017 for DT Group. I hvert fald skriver de i regnskabet:

»Det er ledelsen forventning, at den nuværende markedssituation vil fortsætte i regnskabsåret 2016/17, men en øget fokusering på strategiske initiativer vil understøtte et forbedret resultat for regnskabsåret 2016/17.«

Hvad disse strategiske initiativer præcis dækker over, har Berlingske Business ikke kunne få svar på fra DT Group, der har haft travlt med møder hele dagen. Under forventningerne til det kommende år skriver DT Group dog:

»Grundet den nuværende markedssituation vil selskabet fortsat være fokuseret på løbende at optimere dets forretningsmodel, være fleksibel og have fokus på udviklingen i omkostningerne.« Heller ikke dette, har vi dog kunne få uddybet.

Tumultariske år
Foruden det lidet flatterende regnskab har DT Group også måtte sige farvel til Ole Mikael Jensen, der fra sensommeren 2012 og frem til september 2015 var adm. direktør i DT Group, der udover den danske afdeling også råder over Stark i Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.

Han sagde i 2014 til Berlingske Business, at DT Group samlet set skulle have en omsætning på 30 mio. kroner fordelt mellem de skandinaviske lande, men året efter takkede han altså af. Siden blev Søren P. Olesen, der tidligere har været adm. direktør i både Flügger og Stark, indsat som midlertidig direktør i DT Group, men i starten af december blev han fastansat som leder af DT Group, der er Nordens største forhandler af byggematerialer.