Dårligere resultat end ventet og nedjustering for rederiet Norden

Rederiet Norden kommer ud af andet kvartal af 2016 med et overskud på det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 12,2 mio. dollar. Det viser tørlast- og produkttankrederiets regnskab for andet kvartal af 2016, som er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Rederiet Norden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultatet er dårligere end ventet af analytikerne, som forudså, at EBITDA-resultatet ville lande på 13,8 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I tilsvarende periode året før blev EBITDA-resultatet på 51,7 mio. dollar.

Norden noterede endvidere en omsætning på 311,8 mio. dollar og et primært driftsresultat (EBIT) på minus 34,0 mio. dollar mod analytikernes konsensus om en omsætning på 309,5 mio. dollar og et primært driftsresultat på minus 36,0 mio. dollar.

I forhold til andet kvartal 2015 er der tale om en tilbagegang i omsætningen fra 423,6 mio. dollar og en tilbagegang på driften fra et positivt driftsresultat (EBIT) på 35,8 mio. dollar.

Endelig landede Nordens resultat før og efter skat på henholdsvis minus 23,2 mio. dollar og minus 24,0 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet et resultat før skat på minus 39,0 mio. dollar og et resultat efter skat på minus 40,0 mio. dollar.

FORVENTNING NEDJUSTERES

Norden nedjusterer i forbindelse med kvartalsregnskabet sine forventninger til driftsresultat. Rederiet venter nu et justeret resultat på minus 60 til minus 20 mio. dollar i 2016.

I regnskabet for første kvartal af 2016 ventede Norden et justeret årsresultat for 2016 på mellem minus 60 og plus 30 mio. dollar. Her er der fratrukket salg af skibe, ligesom finansielle omkostninger til eksempelvis hedginginstrumenter er fraregnet. Analytikernes forventninger var før regnskabet, at Norden vil komme ud af 2016 med et årsresultat på minus 49,4 mio. dollar.

LANGE KONTRAKTER

Samtidig med regnskabet har Norden kunnet fortælle, at rederiet har indgået kontrakter med virksomheden Enviva om gennem 15 år at transportere 11 mio. ton biomasse i form af træpiller fra USA til Europa. Kontrakterne hører til blandt de største i Nordens historie.

Der er tale om to separate kontrakter med Enviva om at transportere træpiller fra Envivas produktionsfaciliteter i det sydøstlige USA til kraftværker i Europa.