Dårlige svejsninger gør biler livsfarlige

Antallet af dårlige svejsninger og dermed livsfarlige biler er tiltagende, og årsagen er forsikringsselskabernes økonomiske pres på skadescentrene, der går hårdt ud over kvaliteten, vurderer Automobil Teknisk Institut, ATI.

Det skriver fagbladet Motor-magasinet og erhvervsportalen Idag.dk.

- Vores konsulenter konfronteres dagligt med de alvorlige konsekvenser. Nogle svejsninger kan let brækkes op med en skruetrækker, andre gør metallet blødt og efterlader de bærende dele uden styrke. Halvdelen af dem, der udfører pladearbejde er ikke uddannet pladesmede, fordi branchen mangler arbejdskraft, siger Henning Rostkjær fra ATI.

Hos bilistorganisationen FDM kender man til problemstillingen. Her laver man en årlig opgørelse over testcentrenes udførte skadeskontrol og har samme graverende oplevelser som ATI.

- Problemet kommer ikke bag på os, men det er svært at sige, hvem skurken er: skadescentret eller forsikringsselskaberne, der konstant presser værkstedet, påpeger direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen og tilføjer:

- Auto- og forsikringsbranchen har et fælles ansvar for at løfte trafiksikkerheden og må snarest finde ud af et samarbejde, der ikke forringer bilerne, siger han.

Kontorchef hos forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension, Erik Lassen, har ikke hørt om problematikken. Han mener, ATI's udsagn savner hold i fakta, og at det måske er et forsøg på at profilere ATI's egen virksomhed, skriver idag.dk.

Kilde: idag.dk