Dårlige signaler fra B&Os bilmarkeder

Bilmarkederne i verden er så småt ved at bremse op, og for Bang & Olufsen kommer det sandsynligvis til at kunne mærkes på resultaterne i selskabets Automotive-afdeling i det kommende kvartal.

Foto: Henning Bagger

Det sagde selskabets finansdirektør, Henning Bejer Beck på selskabets webcast i forbindelse med offentliggørelsen af B&O's halvårsregnskab.

Ifølge administrerende direktør i B&O, Tue Mantoni, er det ikke noget synderligt godt signal, der er sendt fra bilfabrikkerne i løbet af vinteren. En række af bilfabrikkerne har standset produktionen og sendt medarbejderne på ekstra vinterferie, og det lover således ikke godt for bilmarkedernes udvikling.

- Det, der sker i december, er, at nogle af markederne er buldret derudaf. Og så kan vi se hos nogle af spillerne inden for Automotive, at selv markeder som Rusland og Kina begynder at være en smule "soft" på bilsalget. Of for at beholde en stabil supply chain har producenterne lukket ned for at nedbringe lagerbeholdningerne, siger han til Ritzau Finans og fortsætter:

- Det kan de gøre, og det har man set før. Det, der er bemærkelsesværdigt, er, at der er flere af dem, der har valgt at gøre det i år, og det sender jo et signal om, hvad der kommer til at ske i bilmarkedet fremover.

/ritzau/FINANS