Cykelformand trækker sig efter prekær SMS-udveksling

Formanden for den københavnske bycykelfond, Nikolaj Bøgh, har valgt at trække sig efter en prekær SMS-korrespondance, hvor han ytrer sig kritisk om sin egen direktør, er blevet offentliggjort.

Nikolaj Bøgh, kandidat på Frederiksberg. Fotograferet på Frederiksberg Rådhus februar 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Formanden for den københavnske bycykelfond, By- og Pendlercykel Fonden, Nikolaj Bøgh, har mandag valgt at trække sig fra sin post.

Det skriver finans.dk, der baserer oplysningen på en SMS fra et andet bestyrelsesmedlem, Niels E. Bjerrum.

Det sker i kølvandet på offentliggørelsen af en prekær SMS-korrespondance mellem Nikolaj Bøgh og direktøren hos det konkursramte Gobike, Torben Aagard.

Gobike, der står bag de hvide bycykler i København,  gik som bekendt konkurs i sidste uge.  Det skete efter, at By- og Pendlercykelfonden afviste den redningsplan, Gobike havde lagt frem.

De seneste dage har finans.dk dog kunnet afdække, hvorledes Nikolaj Bøgh - bestyrelsesformanden i fonden - i en stribe SMSer har undsagt sin egen bestyrelse og direktør i fonden. I korrespondancen med Torben Aagard sender Nikolaj Bøgh flere SMS'er, hvor han ytrer sin fulde opbakning til Gobike, alt imens fonden i offentligheden forholdt sig markant mere kritiske.

»Jeg blev desværre udsat for et bagholdsangreb her på vores bestyrelsesmøde. Det skal jeg virkelig beklage meget. Jeg orker snart ikke det her projekt mere,« skrev Nikolaj Bøgh eksempelvis, da det stod klart, at bestyrelsen ikke ville bakke op om Gobikes redningsplan.

I senere beskeder hævder han, at »bagholdsangrebet« er sat ind af cykelfondens egen direktør, Tina Füssel, som han ved en anden lejlighed kalder for et »ikke overbevisende valg« som direktør.

Da finans.dk mandag morgen konfronterede Nikolaj Bøgh vedkendte han, at han ville tage sin egen position op til overvejelse, og det er altså endt med, at han nu trækker sig. Niels E. Bjerrum oplyser til finans.dk, at han vil fortsætte som ny formand for fonden.