Cyberkriminelle afpresser HBO efter Game of Thrones-hack

Endnu et hackerangreb på streamingtjenesten HBO sætter nye episoder af Game og Thrones i fare for at blive offentliggjort for tidligt. Hackere kræver flere millioner dollar for at holde tæt.

Hackere er sluppe afsted med flere episoder af den populære HBO-serie Game of Thrones, som nu trues med at blive offetliggjort, hvis ikke underholdningstjenesten ligger et flercifret millionbeløb. Fold sammen
Læs mere

En hackergruppe har. 31 juli tiltvunget sig adgang til 1.5 terabytes data i blandt andet den populære HBO-serie Game of Thrones. Nu truer de cyberkriminelle underholdningstjenesten med at frigive indholdet, hvis ikke der falder et million-dollar beløb indenfor tre dage. Dette skriver Bloomberg.

Konkret er gruppen sluppet afsted med fem Game of Thrones-afsnit, hvoraf ét af dem er en endnu ikke offetliggjort episode, samt en måneds e-mails fra HBOs vicepræsident Leslie Cohens indbakke, som blandt andet indeholder oplysninger om telefonnumre og mailadresser på skuespillere så som Peter Dinklage og Emilia Clark.

Den alarmerende melding blev leveret gennem en video adresseret fra »Mr. Smith« til HBOs CEO, Richard Plepler, som gennem hvid tekst på en sort baggrund fik stillet det kontante ultimatum.

Teksten proklammerede desuden, at hackergruppen årligt tjente mellem 12 og 15 millioner dollar på at hacke og derefter afpresse store virksomheder. Den fortæller desuden, at gruppen bruger en halv million dollar om året på at købe »zero-day« exploits, som enkelt forklaret er en ukendt fejl i et hard- eller software, som man kan udnytte, inden den bliver rettet.

Foruden indhold fra Game of Thrones, så består det stjålne indhold af en række andre serier. Eksempelvis er uudgivede episoder af serien Ballers og Room 104 allerede nu sat online, skriver Variety.