Cybercity-kunder mister emailadresser

Cybercity sløjfer historisk mail-service og sletter mange kunders emailadresse.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er forårsrengøring hos Cybercity i forbindelse med navneforandringen til Telenor.

Cybercity stopper nemlig den gamle tjeneste, der gjorde det muligt at købe et simpelt efternavn til sin email-adresse. I stedet for "vip.cybercity.dk" kunne kunderne for eksempel vælge Lotto.dk, Larsen.dk, Cool.dk eller Doktor.dk. Tjenesten lukker til sommer.

Afslutningen af den tjeneste betyder, at mange Cybercity-kunder nu mister deres email-adresse.

Hvor mange kunder, der nu kommer i klemme i navneskiftet og mister deres mangeårige emailadresse, har det ikke været muligt at få oplyst, men Telenor beklager situationen.

»For de kunder, det går ud over, er det selvfølgelig ærgerligt, og det beklager vi. Men vi har givet dem en tidsfrist, så de kan nå at skifte til et andet,« siger Peter Glüssing.

Lukningen af efternavns-tjenesten er et forsøg på at rydde op i forretningsområderne. Og beslutningen bliver ikke lavet om.

»I forbindelsen med sammenlægningen har vi gennemgået vores varemærker og brands, og vi har vurderet, at det her ikke længere er relevant for os. Der er ikke nogen forretningsmæssig idé i at drive konceptet videre. Det er et område, der stammer helt tilbage til tiden, før Telenor købte Cybercity, og vi ved faktisk ikke, hvad den oprindelige idé var. Derfor skiller vi os nu af med det,« fortæller Telenors pressechef Peter Glüssing.

Cybercity ejer i dag mange attraktive domæner. For eksempel Bog.dk, Ferie.dk, Info.dk, Elvis.dk, Forfatter.dk, Tennis.dk og Hemmelig.dk. Blandt de lidt mere kuriøse er: Microsnot.dk, Lorteopus.dk og Hackersmacker.dk.

Men ivrige webbutikker eller foreninger skal ikke begynde at glæde sig til en ny og mundret internetadresse. De cirka 100 domæner er allerede afsat.

Telefirmaet har udvalgt aftagerne blandt sine egne erhvervskunder og enkelte andre virksomheder.

Cybercity ønsker ikke at oplyse de økonomiske forhold bag domæneoverdragelserne.