Cultures & Enzymes overrasker positivt

Chr. Hansens største forretningsdivision, Cultures & Enzymes, havde i første kvartal en omsætning på 132,9 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 41,6 mio. euro.

Chr. Hansens største forretningsdivision, Cultures & Enzymes, havde i første kvartal en omsætning på 132,9 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 41,6 mio. euro.erdens største tank på 100 tons til formålet. Når bakterierne er fremstillet, bliver de pakket og opbevaret i fryselagre ved -55 grader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed klarede divisionen sig bedre end ventet, idet analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en omsætning på 129 mio. euro og et primært driftsresultat (EBIT) på 38 mio. euro i divisionen.

Omsætningen i Cultures & Enzymes, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, steg fra 117,8 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud lød på 32,2 mio. euro.

EBIT-marginen i Cultures & Enzymes blev i kvartalet på 31,3 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 29,8 pct. blandt analytikerne. I samme periode sidste år var overskudsgraden på 27,3 pct.

Organisk var divisionens vækst på 14 pct. i kvartalet, hvor konsensus blandt analytikerne var en organisk vækst på 8,0 pct.

- Den organiske vækst var primært drevet af stærk vækst i kulturer til fermenteret mælk, ost og kød, skriver Chr. Hansen blandt andet i selskabets regnskab for første kvartal af 2015/16, der er præsenteret torsdag morgen.