CSC mister Tryg til Indien

Forsikringskoncernen går samme vej som TDC og SAS og skifter IT-leverandør fra CSC til indiske Tata.

Foto: JENS NØRGAARD LARSEN. CSC, som har hovedsæde på Retortvej i Valby ved København, mister nu Tryg-koncernen som kunde. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix
Læs mere
Fold sammen

CSC Danmark presses stadig mere, efter at endnu en storkunde, forsikringskoncernen Tryg, nu har sagt sin IT-driftsaftale op.

Tryg skifter 1. august 2014 til indiske Tata, som også landets største telekoncern, TDC, og flykoncernen SAS valgte som ny samarbejdspartner.

»En ny driftsaftale forventes indgået med TCS (Tata Consultancy Services) og vil løbe minimum fire år og sikre Tryg en tidssvarende og mere moderne IT-drift med en økonomi, der lever op til tidligere udmeldte besparelseskrav,« forklarer koncernchef Morten Hübbe fra Tryg.

Samme vej som TDC og SAS

Udbydsprocessen har kørt gennem de seneste tre måneder. Målet for Tryg har været bedre stabilitet og »et mere tidssvarende samarbejde«. CSC var også en del af udbudsprocessen men tabte.

TDC droppede CSC i marts 2012 og indgik i stedet aftale med gigantkoncernen Tata på »to-tre millioner kroner over fire år« med mulighed for et års forlængelse. TDCs daværende næstkommanderende, nuværende koncernchef Carsten Dilling fortalte dengang, at »det bliver »The Full Monty« på IT-siden«.

»Tata har en helt anden tilgang end nogen anden IT-leverandør i at forstå vor forretning, og Tata har topklassekompetence. Derfor skal de fremover køre al vor IT-drift samt vedligeholdelse og udvikling af systemerne,« sagde Carsten Dilling.

TDCs flytning kostede 110 stillinger hos CSC Danmark.

SAS besluttede i maj 2013 at lægge al IT hos Tata som led i en større spareplan.

Nogle hårde år i Danmark

Kundefrafaldet sendte CSC ud af seneste regnskabsår med et minus på 202 millioner kroner, som dog var en del bedre end forrige års minus på 894 millioner kroner.

CSC har haft nogle hårde år i Danmark og har været involveret i en række IT-skandaler, senest det nu lukkede og stærkt kritiserede nye IT-system til politiet, Polsag, som endte med at have kostet staten over en halv milliard kroner, selv om det aldrig nåede ud over testfasen. Det var også CSC, der i sin tid stod bag det ligeledes udskældte IT-system Amanda, der i dag er skrækeksemplet på, hvor galt det kan gå med IT-systemer.

Endelig var CSC angrebsmålet, da formodentlig svenske og danske hackere i fællesskab brød ind i bl.a. CPR-registeret - en sag, som i november førte til, at en af bagmændene bag fildelingsnetstedet The Pirate Bay, svenskeren Goffrid Svartholm Warg, blev udleveret til Danmark.

CSC i Danmark er det tidligere Datacentralen, som i 1996 blev købt af den amerikanske IT-gigant Computer Sciences Corporation.