CSC får milliardaftale med TrygVesta

IT-giganten CSC skal stå for forsikringskoncernens IT i hele Norden.

Nordens næststørste forsikringskoncern, TrygVesta, lægger al sin IT i hænderne på giganten CSC. Prisen er en milliard kroner over de næste fem år.

Amerikanske CSC, som tidligere i Danmark var kendt under navnet Datacentralen, har siden 2003 passet TrygVestas systemer. Den forlængede kontrakt, som træder i kraft 1. januar 2008, betyder, at CSC nu overtager forsikringskoncernens systemer i hele Norden med sammenlagt omkring 3.900 brugere.

CSC har navnlig de senere år satset hårdt på at vinde udliciteringsopgaver af IT-driften fra danske virksomheder. I oktober overtog CSC således Berlingske-koncernens IT.

CSC har tre datacentre i Danmark, hvor der under Fort Knox-lignende tilstande gemmes data for virksomheder. De tre centre ligger i det danske hovedsæde på Retortvej i Valby, det tidligere Danske Bank-datacenter på Lersø Park Allé i København og SAS' tidligere datacenter på Engvej på Amager. Mellem 25 og 30 procent af de kunder, som CSC laver dataovervågning for, er ikke danske. På listen er således det engelske postvæsens Internet-aktiviteter, mobilproducenten Motorola i Europa og den italienske togfabrik Lombardi.

CSC har i Danmark omkring 2.500 medarbejdere. Omsætningen herhjemme er på omkring 3,2 milliarder kroner.

Den danske afdeling af CSC (Computer Sciences Corporation) hed tidligere Datacentralen. Den blev købt af CSC i 1996.